Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Víz az autó küszöbében?

Víz az autó küszöbében?

Figyelt kérdés
Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy egy kiadósabb eső után víz kerül a küszöbbe? Hogy érdemes eltávolítanom, illetve hol folyhat bele? Biztos, hogy a küszöbben van, az ajtókat leellenőriztem. Korróziónak nyoma sincs sehol az autón, ezt a vizet is most vettem észre először. 2007-es Fiesta.

2020. szept. 28. 08:26
1 2
 1/11 Beviz Elek ***** válasza:

Ha napfénytetős akkor a küszöbbe vezeti a vizet, viszont a kivezető nyílás eltömődött.

Meg kell bontani a kárpitokat, locsold felülről és meglátod hogy hol jut be a víz.

Utána kell nézni hogy az adott típus hol kellene kiengedje a vizet és kitisztítani azt a részt

2020. szept. 28. 09:07
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem napfénytetős. Arra nincs ötleted, hol lehetnek ezek a kivezetők? Ha hazaérek megnézem a dobbetétek alatt, hátha megtalálom.
2020. szept. 28. 09:49
 3/11 Beviz Elek ***** válasza:
Nem tudom hogy mennyire általános, nekem a küszöb alsó peremén ahol össze volt hegesztve a két anyag, elől is és hátul is volt 1-1 nyílás. Első ránézésre emelési pontnak is lehetett hinni mert hasonló volt, de nem volt megerősítve hanem csak egy néhány cm-es rés volt a küszöb 2 lemeze között.
2020. szept. 28. 10:43
 4/11 Beviz Elek ***** válasza:
*néhány cm hosszan egy keskeny, pl mm-es rés
2020. szept. 28. 10:44
 5/11 anonim ***** válasza:

Az ajtóban az üvegekről lecsorgó víz alap esetben alul a nyílásokon keresztül kicsorog. Korabeli autóknál, nem csak Fordnál van olyan hiba. hogy belül a vízelvezetés nem tökéletes. Jellemzően az ajtóban a hangszóró környékén tud beázni és innen a víz nem kívülre, hanem a küszöb belső részére tud folyni.

Ilyesmi van valószínűleg nálad is. Az ajtókárpitot sajnos le kell venni hozzá.

2020. szept. 28. 11:53
 6/11 A kérdező kommentje:

#5 Köszi, megnézem. Ha ez a hiba akkor nem lenne víz a padlószőnyegen az ajtó alatt? Vagy az el tud folyni alatta és észre sem venni?

A víz eltávolítására nincs ötleted, ha nem találnék rést ahol kifolyna?

2020. szept. 28. 13:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha csak pár csepp folyik be, az belül megáll a küszöbön és ebből veszed észre. Ha nagyon durva a beázás, akár a szőnyeg is vizes lehet.

Amivel én találkoztam, ott a hangszórót kellett körbeszigetelni sziloplaszttal, belül a kárpit alatt (van egy ilyen fóliaszerű vízzáró rész), hogy ne tudjon befelé folyni a víz.

Mármint a már befolyt vizet szeretnéd eltávolítani? Olyan sok csak nem folyt be! Felitatod, kitörlöd, esetleg száraz-nedves porszívóval kiszívod.

2020. szept. 28. 13:40
 8/11 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, nem voltam olyan részleges a hiba leírásánál, ami a víz mennyiségét illeti. Konkrétan olyan, mintha egy második üzemanyagtank lenne az autóban. :D
2020. szept. 28. 13:50
 9/11 anonim ***** válasza:

A 3-as Octaviáknál van egy olyan "típushiba", hogy kiadós eső után az anyósülést kinyitva mintha egy vödör vizet öntenének a lábadra. Ennek az az oka, hogy az ajtón 2 gumikéder fut körbe és ezek közé jut be a víz. A külső kéder alján (küszöbnél) gyárilag van egy lyuk, amin ez a víz kifolyna, csak ez a lyuk kicsire sikerült és könnyen eltömődik (érdekes módon a másik oldalon nem).

Erre az a teljesen hivatalos megoldás hogy a kéderből kicsípnek egy fél centis darabot a megfelelő helyen.

Nézd meg nálad nem valami hasonló van-e.

2020. szept. 28. 15:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Lehet már lakatolták, és az okos lakatos nem hagyott kifolyót a küszöb alján? a küszöbfalc környékén kéne keresni, értelemszerűen a legalsó pont körül.
2020. szept. 28. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!