Mit tehetek, ha úgy rám parkoltak, hogy nem tudok beszállni a kocsiba?
Beszallsz masik oldalon uresbe teszed kiengeded a kezifeket kitolod behuzod a kezifeket masik oldalrol beszallsz.
Az Alfoldon ez tobbnyire mukodik, Budan azert ne csinald:)
Ha annyira kinyílik az ajtó, hogy a kezed beférjen, és leengedd az ablakot, akkor nyert ügyed van.
Annyi helyet meg csak hagytak melletted.
Ismerős a helyzet. Én családi házban lakom, de nem egyszer a kapubejárót állják el telibe. Így lehetetlenség kijönni. Vettem már külön "gépkocsibejáró, ne állj ide!" feliratú nagy táblát, kint van a kapun, de az sem hatja meg a többséget, pofátlanul csak azért is odaállnak.
Velünk szemben az út másik oldalán 4 emeletes társasházak vannak, szóval lehetetlenség kideríteni, hogy kié az autó. Ha dudálok, hogy jöjjön már le az illető és álljon arrébb. Akkor nekem anyáznak, meg ordibálnak ki cifrábbakat is.
Ha rendőrt hívok, akkor vagy ki se jönnek. Volt már rá példa, hogy 2 órán keresztül vártam és nem jöttek. Vagy kijönnek, megnézik és annyit mondanak, hogy "hát igen, várjam meg, míg elmegy az illető". ezzel részükről az ügy lezárva.
Szóval ilyenkor marad a busz vagy a taxi, természetesen saját költségen, meg magyarázkodás a munkahelyen, hogy miért késtem. Közben az autó meg otthon áll a garázsban. Bosszantó, de én évek alatt sem találtam erre a problémára hatékony megoldást. Azon kívül, hogy az illetőnek teszek egy cetlit a szélvédőjére, hogy az alapvető KRESZ szabályokat legközelebb legyen szíves betartani és ne korlátozza jogtalanul a saját autóhasználatomat. Ez van akinél használ, van akinél sajnos ez sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!