Utánfutót parkoltathatok a házam előtt, úgy hogy nincs autó mögé rögzítve csak önmagában?
szerintem, ha érvényes a forgalmija, befizetted a befizetni valókat, akkor szabad parkolni a házad előtt.
(úgy is fel lehet fogni, hogy ez a vontatmány része a gépes kocsinak, csak most szólózik)
Sok utánfutót látni így parkolni.
A látni és szabályosan van ott két dolog. Sok gyalogost látni átszaladni az úton, de ettől még nem lesz szabályos.
A tárolás és parkolás két külön dolog.
Elolvastam mindkét iratot, amit linkeltem.
Ez alapján az utánfutó nem tud parkolni (várakozni), mert arra csak üzemképes jármű képes. Tehát odavezeti valaki, megáll vele, és hosszabb ideig marad, mint ami még megállásnak nevezhető. Néhány perc, egykét óra, vagy néhány hét. De a nyilvánvalóan közlekedésre alkalmatlan jármű sem tárolható hosszabb ideig az úton. Nyilván, ha szombaton éjjel lelopják az összes kerekét, akkor nem köteles a tulaj azonnal trélerre tetetni és elvitetni. Négy hét múlva már az nem parkolás.
És mivel az utánfutó ritkán fut önerejéből, az egymagában sem megállni, sem várakozni nem tud.
Egyes önkormányzatok meghatározhatják, meddig tűrik, ha tűrik, kell-e területhasználati díjat fizetni, vagy sem.
A második doksiban pl. az áll, hogy 60 napnál hosszabb időre nem adható engedély. De ez is járműre vonatkozik.
Köszönöm a válaszokat.
Akkor ha van előtte autó, akkor úgy azért jobb a helyzet, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!