Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meg lehet lenni kézifékes...

Meg lehet lenni kézifékes elindulás nélkül?

Figyelt kérdés
Tudom mi az, de nekem az oktatóm még csak meg sem említette. Sokszor emelkedőn is indultunk, de nem jelentett gondot. Ezt oktatáson kötelezően tanulni kéne? Igazából csak innen gyakoriról tudom mi is az. Mondjuk sok értlemét nem látom... Ti szoktátok alkalmazni? Egyébként a jogsi meg lett elsőre, de fura hogy az oktató még csak meg sem említette.

2020. szept. 26. 21:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
73%

Mégis mit kellene azon tanulni, meg magyarázni.

HA bevan húzva , ahogy indulsz el közben kiengeded a kéziféket.

2020. szept. 27. 06:19
 12/17 anonim ***** válasza:
91%

Itt Budán nélkülözhetetlen a kézifékes indulás.

Naponta hozzák rám a szívbajt olyanok, akik nem tudnak kézifékkel indulni. Mindegy, hogy I-II kerület, a III.ker Nyereg utcáról nem is beszélve. A XI-XXII utcái is kalandosak annak, akinek kézifék nélkül kell indulni.

A kérdésedre válaszolva: nem lehet meglenni (békésen) a kézifékes indulás nélkül. Aki a kétezres szarjára hivatkozik, az még nem állt meg kényszerből a Tordain, Nyereg utcában, Sasadin, stb...

Amúgy a létező legegyszerűbb manőver a kézifékkel indulás, sok balhét el lehet kerülni.

A nejemnek azért van automata kocsija, mert ő nem hajlandó kézifékezni, ezt az automata megoldja.

2020. szept. 27. 06:57
 13/17 anonim ***** válasza:
91%

Jó tudni,a tudás érték.

Bármikor szükség lehet rá.

2020. szept. 27. 07:21
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak a kis faludban jarkalsz akkor nem kell, de barmikor kerulhetsz olyan forgalmi szituacioba, amikor kellene, es allnak mogotted. Akkor rajukgurulsz majd? Ahol en lakom pl egy meredek ut kozepe tajekan van egy zebra, ott kisebb autoval nem tartod meg az tuti,de meg nagyobb diesellel sem
2020. szept. 27. 09:07
 15/17 anonim ***** válasza:
96%

#8: Gondolom, te még 10%-osnál nagyobb emelkedőn nem jártál.

Nem messze tőlem van egy 30%-os utca, ami ráadásul szűk is, ezért gyakran félre kell állni a szembejövők miatt. Ott szokták a hozzád hasonló nagyokosok azt csinálni, hogy induláskor visszagurulnak majdnem 1 métert, ekkor betojnak, majd beletaposnak a gázba és így üvöltő motorral, füstölgő kuplunggal tudnak csak elindulni, rosszabb esetben a kerekek is kipörögnek.

És igen, a 2 literes dízel fostalicskákkal is pontosan ugyanezt eljátsszák.

És lehet, hogy 5 év alatt egyszer jutsz el ilyen helyre, de akkor életmentő lehet. Főleg ha mondjuk csúszós az út.

2020. szept. 27. 09:50
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Annyira alap művelet, hogy nem okozhat gondot elsajátítatni 1-2 próbálkozással. Vagy venni kell olyan autót, amiben van visszagurulásgátló.

Egyébként szerintem ez olyan alap manőver, aminek ismerete nélkül nem kellene forgalomban lenni, olyan ez, mint a párhuzamos parkolás-

2020. szept. 27. 10:21
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Én biztonságosabbnak tartom. Nálunk, pont felénk van egy meredekebb lejtő, keresztező forgalom, villamos, körforgalom, stb. 1 hónapos jogsival rendelkezem, de a tanulás alatt is biztonságosabbnak tartottam. Az oktatóm azt mondta, ha akarom kézifékkel indulok, ha nem, nem! Megtanította a kuplungos "játékot" is. Most az öreg opelunkkal gyakorlok. Annyira lent fog a kuplung, hogy olyan, mintha emelni sem kellene rajta... Ezért vagy kézifékkel csinálom majd azt a lejtőt, vagy nem megyek egyelőre arra.
2020. nov. 10. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!