Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri 2020-ban mk1-es focust...

Megéri 2020-ban mk1-es focust venni?

Figyelt kérdés
Kinéztem egy 1.6-os Ghiát magamnak, de 700 ezerért árulják. Szépen néz ki, látszik, hogy vigyáztak rá. Szinte minden gyári rajta. De mi van ha valami elromlik? Gondolom egy 20 éves autónál ez előfordulhat. Sokallom ezt az árat amúgy egy picit. Milyen autót ajánlanátok? Max 600-700 ezerért.

2020. szept. 8. 11:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
81%
Ha nekem 700.000 sok autóért, akkor ne vegyél autót.
2020. szept. 8. 11:22
 2/17 A kérdező kommentje:
Első autóm lenne. 18 éves vagyok. Ennyiből kell gazdálkodnom. Sajnos nincsen gazdag családom, hogy alám rakják az új Mercedest.
2020. szept. 8. 11:24
 3/17 anonim ***** válasza:
20%

És áruld már el, hogy miért egy ilyen rohadó, benzintemetőt akarsz első autónak, ha ruppótlan vagy? Hogy fogod fenntartani? Miért nem nézel valami egyszerű kis 1.0-1.4-es motoros szívó benzines szart? Ha már annyira kihangsúlyozod a korodat, az anyagi helyzetedet, és, hogy első autó lenne?

Suzuki Swift derogál mi?

2020. szept. 8. 11:28
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem akarok egy swiftben meghalni mert belém jönnek. Nem túl jó a törés tesztje. De direkt írtam, hogy írjatok autókat amiket megéri megvenni. Nem csak focusban gondolkoztam. Néztem f astrát is. De majdnem 25 éves autót nem akarok venni. Facebookon vannak ilyen csoportok. Mikor látom, hogy mennyi mindent cserélnek rajtuk, akkor az lelomboz. De köszi a jó indulatú válaszokat...
2020. szept. 8. 11:33
 5/17 anonim ***** válasza:
22%
Golf 4
2020. szept. 8. 11:34
 6/17 anonim ***** válasza:
17%

Kisbarátom, egy 20 éves kocsiban meg fogsz dögleni, ha 70-nel belédmennek oldalról, legyen az F astra, Golf4 vagy Ford Focus :D

De komolyan kérdezem, ha elromlik egy nem Swift, akkor lesz pénzed megjavíttatni? Még egy swiftnél is lehet, 20-30ezres javítás, egy nagyobb autónál akár 60-70 is. Főleg, hogy ezek 20-25 évesek. Tehát lesz pénzed havonta:

- kb. 5000 kötelezőre

- 10000-30000 benzinre

- parkolásokra

- mosásra, apróságokra (pl. illatosító, ablakmosó folyadék stb.)

Vagy úgy kell majd ezt a havi 20-30ezret is kigazdálkodnod? (ugyanis egy autó fenntartása nem áll meg 20 alatt, havonta, ha leosztod, még ha csak a garázsban tartod és egy métert sem mész vele, akkor sem)

Jó, hát végülis, nekem mindegy, vegyél négyes golfot, vagy a ford focust amit leírtál.

2020. szept. 8. 11:39
 7/17 anonim ***** válasza:
63%
Ja de csak 1.8 T hogy tudjál vele kúpolni.
2020. szept. 8. 11:42
 8/17 A kérdező kommentje:
Nem vagyok a kisbarátod. Egy 18 éves nő vagyok. Gondoltam majd írtok valami normálisat. Nőként nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz. Ám legyen. 250-et keresek, majd valahogy kigazdálkodom a fenttartást. De nem akarok 100 ezreket költeni egy autóra. A négyes golfok is tetszenek. Inkább megkérdezek pár ismerőst akik tudnak majd segíteni. Köszi a válaszokat.
2020. szept. 8. 11:44
 9/17 anonim ***** válasza:
44%

Kérdezz, jobban jársz mint velünk, mert mi nem ismerünk, így az arcodba vágjuk a véres valóságot. A barátaid nem akarnak megbántani, így majd rád hagyják.

Te valami álomvilágban élsz? 20 éves autókat nézegetsz, a 700ezret sokallod érte, és nem akarsz "százezreket" költeni egy autóra? :D

A benzined és kötelező biztosításod lesz csak egy év alatt kb. 300ezerben :D Plusz még jön rá majd a téli-nyári gumi csere évente kétszer, nagyjából 10ezer/alkalom, plusz meg kell venni a gumikat is. A vizsga két évente 30-40ezer. Ha autópályára mész akkor a 10 napos matrica 3500, és mérget vehetsz rá, hogy egy 20 éves autó BIZTOS el fog romlani valami, nem az a kérdés, hogy mikor, hanem az, hogy 20ezer lesz a javítása, vagy 80ezer. Nem nő vagy, kislány <3

2020. szept. 8. 11:56
 10/17 anonim ***** válasza:
11%

Nem sokat jelent az a 250.000 Ft, hacsak nem mamahotelban laksz.

700.000 körül nem rossz vétel a Focus, de én inkább Golf, Polo, Ibiza felé nézelődnék. 1.6 16v benzinestől felfelé. Vagy ha a használat indokolja akkor 1.9 TDI.

De csodák nincsenek. 20 éves autók.

2020. szept. 8. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!