Sokan miért félnek pesten vezetni?
Mert nagy a forgalom, sok a sáv és ha gondolkodni kell, hogy merre menjünk, parkoló helyet keresünk stb már nem a sebesség határ+10% tempóval közlekedünk és mindenki úgy érzi, hogy feltartjuk ezért agresszívabban fog velünk viselkedni.
Ami a vidékkel ellentétben itt nem 1 ember hanem 15 1 perc alatt.
Mindezekkel együtt pedig ismeretlen terep.
Ugyanúgy nem szeretne, aki Pesten nem szeret, Szlovéniában vagy Zágrábban vezetni, csak oda ritkábban jut el, talán soha, így ezt nem halljuk.
Én személy szerint sokkal jobban szeretek Pesten vezetni, minden pcsanyi kereszteződést lámpa vezérel, ennél nem lehet egyszerűbb a dolog és nem a kisgyerek/reszeg/kormányon 4 kg csirkefarhátat egyensúlyozó nyugdíjas biciklist kell kerulgessem miközben a tata aki 40 éve ugyanazon az útvonalon jár a városban, annyira rutinból közlekedik, hogy már-már alszik és belém jön..
Nagy a forgal9m pánikolok én is, alig merek sávot váltani ,mert félek belémjönnek és nem engednek be,és dudálnak ilyesmi,így vagyok én is.
De vannak rendesek is.
Mert elsőre elég ijesztő, hozzá kell szokni.
A parkolóhelyek is hangyafasznyi méretűek, ahova ha nem sikerül elsőre beállni már kapod a dudát.
Én 15 éve vezetek pesten, átlátom a forgalmat, nem bénázok, de ettől még gyűlölöm, mert sok a türhő gheci, mindenhol dugó van, nincs parkolóhely.
A rettegett délolaszországban ehhet képest szanatórium, azok közlekednek, nem fhaszt méregetnek az úton.
Vidékhez szokva tényleg ijesztő.
Egyik jó barátom például vidéken lakik, soha nem is lakott Budapesten, én meg mindig itt voltam, hozzá vagyok szokva hogy mindenki tolakodik, minden centiken múlik, mindenki ideges és siet. Így van ez vidéken is, csak itt össze van sűrítve az egész.
Én nem félek, csak utálok.
Pont azért amit a második ír.
A külvárossal semmi bajom, itt lakom a XXII. kerületben, semmi extra. De ha be kell mennem a belvárosba, már liftezik a gyomrom.
Néhány példa:
[link] ,19.0548638,60m/data=!3m1!1e3
A káosz nekem a Deák térnél, ahol a sárga taxik mennek, az megforduló sáv, a másik pedig a kanyarodó sáv, ezt táblák nem mutatják (vagy nem vettem észre), ha rossz sávba állsz, nem tudsz átmenni a másikba, mert záróvonal van
A másik nagy kedvencem, a szörnyűség a Széll Kálmán téren:
Minden, mindenhova megy, tonnányi autó, komolyan halálfélelmem volt amikor először jártam erre, azóta amikor csak tudom kerülöm.
Én nem azért utálok Budapesten vezetni, mert nagy a forgalom, hanem mert szerintem rengetegszer a forgalom tempójához képest rohadt nagy sebességgel mennek az emberek. Nem is véletlen, hogy a fővárosban rendszeresen vezető ismerőseimnek mind van ráfutásos balesete (beléjük durrantak hátulról), vidéken meg nem is ismerek olyat személyesen, akivel ez megtörtént.
A másik probléma pedig a helyismeret hiánya. Sokszor 3-4 sáv is van az úton, miközbent figyelned kell a bazi nagy és gyorsan haladó forgalomra, a közúti jelzésekre és még el is kéne találnod a GPS alapján, hogy neked most hová a francba is kéne sorolni ahhoz, hogy jó fele menj. És ugye annak aki 20 éve arra jár dolgozni, ez csuklóból megy és 60-70-el rongyolna legszívesebben, miközben te még a jobbos utcákba is mindenhol benézel, mert fingod sincs, hogy az onnan jövőnek van-e táblája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!