Mit vártok el egy kocsitol?
Arra lennék kíváncsi, hogy ti mit vártok el az autotoktól?
Habár még túl korai, de nagyon szeretnék egy autó gyárat létre hozni, de így szabad időmben autókat tervezek, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy nektek mik az elvárásaitok egy autóval szemben, és mennyit az a pénz amiből jó szívvel vásároltok autót, példának én olyan 4000 euró környékén vásárolok szívesen autót, elvárásom, hogy legyen magas a hasmagasság és legyen benne ac meg rádió, ennyi pénzért nem nézem, hogy mekkora a motor benne, de ha 6000 eurót adnék ki akkor már kéne egy 150 lóerős motor hozzá, és persze a tartós autókat szeretem meg olcsó legyen a javítás. Egyéb elvárásom nincs nekem, és nektek hogy van ez?
Kis kérdés az, hogy ti milyen szívesen vesztek új autót? Legfeljebb mennyiért vennétek új kocsit?
15.000 eurónál többet nem igen adnék érte.
Dinamikusan használható motor, értelmes méretű kaszni, klíma, tempomat, meg aux vagy usb kapcsolati lehetőség az alap felszereltségbe. Nekem több nem kell
Te jóságos atyaúristen... És jöhetnek a lepontozások, de...
Most ezt úgy közlöm veletek, mint autóiparban dolgozó ember. Van fogalmatok róla, mi kell ahhoz, hogy te autógyárat (meg gondolom ennek tükrében egy új brandet) alapíts? Gondolom fingod nincs az autóiparban támasztott követelményekről, szabályrendszerről, szabványokról, stb... Halvány lila gőzöd nincs arról, hogy mennyi mindennek kell megfelelni, hogy a te általad szériában gyártott autó az forgalomba kerülhessen...
Mindegy is... Lehetne itt nap végéig sorolni. De ez messze messze milliószor bonyolultabb dolog, mint ahogy te azt elképzeled... Ez nem úgy van, hogy összeraksz egy 300 négyzetméteres csarnokban 20 db autót, és akkor te már autógyár vagy. Te sem gondolod komolyan, hogy bármi amit valaki összerak nagyobb darabszámban, az onnantól kezdve forgalomba kerül és szériában gyártható.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy van e fogalmad arról, hogy milyen anyagi vonzata van egy ilyennek. Azt hiszed te 50-100 millió forintból autógyárat hozol létre? :D Még a milliárd is kevés. Nézd meg milyen számok forognak az autóiparban ember... Euró milliárdokról beszélünk... A VW konszernt több mint 4 MILLIÁRD (NEM MILLIÓ) DOLLÁRRA (NEM FORINT) büntették a csalás miatt. Ilyen nagyságrendekben gondolkodj, amikor te itt autógyárakról beszélsz.
De hagyjuk is...Fel sem fogod, miket beszélsz. Illetve, hogy mi kell már ahhoz is (milyen komoly követelményrendszer van) , csak hogy valaki autóipari beszállító lehessen. Nemhogy autógyár...
Fejben azért álj helyre... Ne gondold, hogy ezt 400 millió Forintból, meg 50 emberből megoldod...
A 4000 eurós árkategória pedig egy vicc... Ha ennyiért adod, keresni is akarsz rajta... Akkor mennyiért fogod azt legyártani + összeszerelni? 1500 euróból kihozod? :DDD
Vagy űberhülye vagy, és életedben nem láttál még képen se autógyárat, vagy troll vagy.
De csak egyet kérdezek még. Elkezded a csodálatos autógyáradat. Eladsz 1000 autót. 10 ember meghal miatta, mert kiderül, hogy tök hülye vagy az egészhez és benéztetek valamit. Ki fogja vállalni a felelősséget? Autógyártás az nem játék... Nem fröccsöntött műanyagkatonákról beszélsz...
Minden hónapban van egy ilyen hülye mint te, aki autógyárat meg új autómárkát akar létrehozni a semmiből... Merhááá Elon Musknak is sikerült!!!
Nemegészen úgy megy az... :D
12-es, én kb. sejtettem azt, amit te írtál, a kérdés ezen részével nem is foglalkoztam. Csak egyszerűen leírtam, számomra mi fontos egy autóban.
Ugyanakkor álmodozni mindenkinek joga van. A kérdező is álmodozzon nyugodtan, senkinek nem árt vele. Gyerekkoromban én pl. Afrika-vadász akartam lenni, aki oroszlánokra vadászik a szavannákon. Persze nem az lettem. :-)
Kacc-kacc, nem indult el a suli?
Persze, nekiállsz otthon 4000 eur autót tervezni, meg gyártani
Na, ne legyetek gonoszak, ne verjétek le egy kisgyerek álmait. Ti nem akartok 1.5M Ft-ért magas hasmagasságú autót rádióval? Szerintem akár még piros is lehet ennyiért.
Kérdező, én hiszek benned. Az első vásárlóid között leszek.
Kérdező!
Dobj már föl néhány tervrajzodat, hogy tudjuk, mégis mire gondolsz?
Tudod, a jövendőbeli vásárlókat be kell valamivel etetni!
Mondjuk egy rövid skiccet, a motor olajozási rendszeréről, vagy egy emissziós számítást. De érdekelne pl. a váltó áttételezése (legalább 2 verzióban, attól függően, hogy utcai vagy terep-változat), meg ilyesmi.
Ha már úgyis tervezel....... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!