Wartburg 353w vagy trabant 601?
Ha rendbe van, vagy rendbe lenne akkor még használható lenne.
Nekem volt trabantom és városba el lehetett járni vele.
50-et jól vitte és nem gyorsult rosszul sem.
Az a baj hogy ilyenekből már nincs jó állapotú, ha meg szépen meg van csinálva akkor meg iszonyú drágán adják.
Napi használós autónak szerintem nem jó választások:
- veszel egy jó állapotú megkímélt példányt: ezeknek az ára több százezer forint. Rendszerint tényleg garázsban tartott, "ünnepi" autók voltak egész eddigi életükben. Egy ilyet befognál napi használósnak, hogy aztán meghúzzák, beletolassanak, vagy legjobb esetben kikezdje a rozsda 1-2 év alatt?
- veszel egy leharcoltabb példányt: ezek már olcsóbbak, de sok velük a baj. Az utángyártott alkatrészek nagyrészt silány minőségűek, egyediben legyártatni őket pedig ismeretség és nem kevés pénz kérdése lenne. Ráadásul már nem épp megbízhatóak ezek az autók.
Hobbiautónak viszont tökéletes a Trabant és a Wartburg is, akár egy jó állapotút veszel és vigyázol rá, akár egy felújítandót és magad bütykölgeted. Egyszerűek, könnyen javíthatóak és adnak egy olyan élményt, amit semelyik mai autó nem tud. Viszont melléjük mindenképpen kell egy napi használós, ami megbízható.
Hát én nem értek egyet vele, nekem 353-as DeLuxe van, 1973-as. Mai napig használom városban, autóúton, autópályán, mindenhol.
Műszakit ugyan úgy megkapja, mint bármelyik autó, nem kell megkenni a vizsgáztatót. Városban tudja az 50-et, kívül röhögve megy 90-el, sőt autópályán is elvigéckedik 100-110-el. 2019 volt az első olyan év, amikor nem indultunk el vele Németországba, előtte 1991-től minden évbe haza vittük Eisenachba. Soha nem volt semmi baja az úton. Nem mindegy, hogy egy karba tartott autóról beszélünk, vagy egy lelakott roncsról. Egy normális állapotban lévő Wartburg ugyan úgy elközlekedik ma is, mint bármelyik másik autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!