Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van értelme egy használt...

Van értelme egy használt autóra nagyobb összeget költeni?

Figyelt kérdés

Pár hónapja vettem egy 2006-os, 1.2-es fekete Opel Corsa C-t. Most van benne 92 ezer km.

Sok dolgot cserélnem kell rajta. Most per pillanat szelepfedél tömítés kell, mert szivárog az olaj, de vannak ennél nagyobb kiadások is. Mostanában hangoskodik a motortér, lehet cserélni kell az ékszíjat. A kerékösszetartással is gondok vannak, rezeg az autó 70-en, no meg a kézifék is kuka, mert tövig kell húzni, hogy megfogja az autót. Utóbbin próbáltunk állítani, de semmi sem történt, “kilazult”.

Alul rozsdásodik sok helyen, nem volt mindig garázsban. A kipufogódob lassan kilyukadhat.

Na már ha ezeket mind kicserélem, szerintetek mennyire lehet életképes a kis autóm? Kevés benne a kilométer, viszont most elég sok nyűgje van. Ennek ellenére amúgy nagyon jól néz ki, esztétikailag szép az állapota.

A kérdés lényege az az, hogy szerintetek érdemes nagyobb összeget költeni rá és teljesen helyrepofozni? Jelenleg egy jó meleg garázsban tartom, ott a nedvesség helyett legfeljebb por éri.

Imádom vezetni a Corsát, csak nem tudom van-e értelme a teljes renoválására költeni. Nem tudom vajon meddig húzza egy már 14 évesnek számító kisautó. Szerintetek ne sajnáljam rá a pénzt?

2020. aug. 24. 20:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

20 éves Opelem van, 11 éve nálam. Mindig szabad ég alatt állt nálam. Kellett rá költeni, mint minden autóra, de cserébe van egy nem fiatal de megbízható autóm.

Ha most nem költöd az Általad felsoroltakat a Corsára, és veszel egy másik használtat, arra is kell költeni előbb utóbb... Egy újabb autó átirás se 1 Ft, annak az árán bővel el tudsz végezni egy csomó karbantartást rajta. Nem agyon elektronizált túlbonyolított autó az a Corsa, olcsó az alkatrész is hozzá, szerintem csináltasd meg. Ma reggel néztem a céges parkolóban, ahogy mentem el az autók mellett, 20 autóból kb 2-nek nem volt apró rozsdafoltja, típus felsorolás nélkül vegyesen volt abban minden autó fiatalabb-idősebb, a rozsda mindegyiket eléri előbb utóbb, főleg a kerékíveken, küszöbökön. Időben kezelve vagy megelőzve kisebb költség, mintha hagyják kilyukadásig rohadni.

2020. aug. 25. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!