Hogyan alkudozol használt autó vásárláskor? Te ajánlasz egy összeget vagy megkérdezed a tulajt hogy mennyire engedi le az árat?
Te ajánlasz egy összeget. (Mindenhol, nem csak autónál.)
A tulaj hirdeti x Ft-ért. Ő már megtette az ajánlatát.
Te erre mondasz valamit. Az ajánlatodra meg ő mond majd valamit. Vagy elfogadja, vagy magasabb összeget mond, de az eredeti árnál azért alacsonyabbat. ..... Aztán egyszer csak közös nevezőre juttok :)
Hülye lenne előre megmondani, hogy mennyi az a minimum, amiért odaadná :D
Hát én paraszt vagyok ilyen szempontból, mindig, ha megnézek egy autót, akkor sokkal kisebb árat ajánlok fel érte, meg mindig nyomok ilyen dumákat, hogy még az eladó is elhiszi, hogy hibás az autó, igy könnyen enged az árból. Mikor beinditom az autót, órákig képes vagyok magyarázni az eladónak, hogy milyen (nem létező) zajok jönnek a motortól, és hogy ez nekem milyen sokba fog kerülni.
Aztán a végén persze mindig kifizetem rendesen, csak élvezem ezt a szivatást :D
-ugye 550 volt a megadott ar?
-igen
-van itt ez a rozsda ugye, a hatso ablak nem megy le ez fontos, h jo legyen, igy itt van 500 egybe kp ban aztan irhatjuk is a papirt.
ha varial felhozol benzin koltseg stb.
pl sosem szidnam az autot, ha szar miert venned meg...ja es a lovet ki is szoktam tenni, hatasos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!