Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan alkudozol használt...

Hogyan alkudozol használt autó vásárláskor? Te ajánlasz egy összeget vagy megkérdezed a tulajt hogy mennyire engedi le az árat?

Figyelt kérdés
Ha pl mondok egy összeget hogy ennyit adnék érte akkor benne van a pakliban hogy simán odaadja annyiért, pedig még akár lehetne tovább alkudozni. Érdekesen jönne ki ha azt mondja hogy rendben, én meg meggondolom magam hogy még kevesebbet tudok csak adni érte.
2014. júl. 12. 19:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Miért a tulajnak kéne lealkudnia a saját autója árát? Vagy te mondasz egy összeget, vagy nincs alkudozás.
2014. júl. 12. 19:42
 2/8 anonim ***** válasza:

Te ajánlasz egy összeget. (Mindenhol, nem csak autónál.)

A tulaj hirdeti x Ft-ért. Ő már megtette az ajánlatát.

Te erre mondasz valamit. Az ajánlatodra meg ő mond majd valamit. Vagy elfogadja, vagy magasabb összeget mond, de az eredeti árnál azért alacsonyabbat. ..... Aztán egyszer csak közös nevezőre juttok :)

Hülye lenne előre megmondani, hogy mennyi az a minimum, amiért odaadná :D

2014. júl. 12. 20:16
 3/8 anonim ***** válasza:
33%

Hát én paraszt vagyok ilyen szempontból, mindig, ha megnézek egy autót, akkor sokkal kisebb árat ajánlok fel érte, meg mindig nyomok ilyen dumákat, hogy még az eladó is elhiszi, hogy hibás az autó, igy könnyen enged az árból. Mikor beinditom az autót, órákig képes vagyok magyarázni az eladónak, hogy milyen (nem létező) zajok jönnek a motortól, és hogy ez nekem milyen sokba fog kerülni.

Aztán a végén persze mindig kifizetem rendesen, csak élvezem ezt a szivatást :D

2014. júl. 12. 20:52
 4/8 anonim ***** válasza:
47%

-ugye 550 volt a megadott ar?

-igen

-van itt ez a rozsda ugye, a hatso ablak nem megy le ez fontos, h jo legyen, igy itt van 500 egybe kp ban aztan irhatjuk is a papirt.

ha varial felhozol benzin koltseg stb.

pl sosem szidnam az autot, ha szar miert venned meg...ja es a lovet ki is szoktam tenni, hatasos.

2014. júl. 12. 20:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Alkudni leginkább akkor lehet ha találsz olyan hibát amiről nem tájékoztatott az eladó. Ha elmondja hogy van egy karcolás az egyik ajtón akkor az nem lesz reális alkualap.
2014. júl. 12. 20:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Mennyit enged a feléből?
2014. júl. 12. 22:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Az eladó mond egy árat, mondasz te is egyet, és így tovább, amíg közös nevezőre nem juttok.
2014. júl. 12. 23:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha jó az autó, és korrekt a hirdetés, akkor is szokás alkudni, illetve engedni az árból 5-10%-ot, kivéve ha oda van írva hogy az ár fix, vagy nem alkuképes. Szóval ha van a meghirdetet ár, odamész, általában van olyan kisebb nagyobb hiba, ami nincs feltüntetve a hirdetésben. Ha nincs olyan dolog amit ki kellene emelni külön, de mondjuk alánézel a kocsinak, és itt ott van egy kis rozsda, stb ilyenekre lehet hivatkozni. Ha olyan dolog van, ami hiányosság, pl. szakadt ülés, vagy nem működő ablak vagy ilyesmi, akkor pláne éehet erre hivatkozni, hogy te eljöttél X kilóümétert, erről nem volt tájékoztatás stb. persze csak szolídan, értelmesen elmondod neki. Ugyanúgy lehet nem tökéletes a futmű fék vagy akármi, ami még teljesen alkalmas lehet napi használatra, de mondjuk félrehúz a kormány, vagy már minnimálisa kattog a féltengeycsukló a kanyarban, vagy bármi. ezekre is lehet hivatkozni. De tényleg találsz a legtöbb eladó autó esetén valamit, szoktak csúsztatni, még a telefoinban is. eddig mindig hiába hívtam fel az eldaót és kérdeztem ogy akkor mondja el sorra hogy mik a hibák, valamit mindig elfelejtettek közölni, és csak a helyszínen derült ki:) Persze ezek nem feltétlen nagy gondok de akkor is. Aztán ott a lejárt szöveg, monod hogy ennyiért sokkal szebbet néztem meg tegnap előtt pl. Lényeg a lényeg, hogy mindenféle indokra hivatkozva bemondasz egy összeget, mondjuk 1 millára tartja, attól függően hogy mennyivel szarabb mint amire szmítóttál bemondasz mondjuk 800 ezret. Ő elkezd magyarázni hogy neki mennyibe van jajj annyiért nem esetleg 950-ér odaadja, te utána mondasz 850-et stb stb, és mondjuk 900 ezer környékén megalkudtok. De volt olyan is hogy 20%-al kevesebbet mondtam rá, és azonnal rámondta az áment :D Attól si függ milyen autó, úgy értem mennyire eladható, ha tudod olyan típus ami nem nagyon kelendő, de az ember azért el akara adni, akkor többet is lehet alkudni, pl. jellemzően régebbi, nagy benzines motorral szereét autók. Vagy ha látszik az eladón hogy kell neki a pénz stb...
2014. júl. 13. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!