Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A motorosok miért előzik...

A motorosok miért előzik minden áron a sort?

Figyelt kérdés

Természetesen értem,hogy a motoros elmegy az álló kocsisor között a sor elejére. A kresz szerint megteheti. Az nem szabály,hogy mindenáron segíteni is kell ebben,nem? Azt figyeltem meg,hogy az autó sorok között a gáz húzgálásával szinte rutinszerű dolog,ahogyan nyílik a sor. Ha nem veszed észre és nem húzódsz le,szemét vagy.

Amit nem értek: ez a gáz húzgálásos előretörés szabály? Utat kellene nekik biztosítani? Engem sokszor már nagyon zavar ez a gáz húzgálós takarodjon előlem mindenki lenéző hozzáállás.

2020. aug. 19. 07:01
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
39%
Mert szeretne elesni.
2020. aug. 19. 07:03
 2/23 anonim ***** válasza:
89%

Nem vagy köteles elengedni. A szabály is úgy szól, hogy ha van rá lehetősége akkor előre mehet. Nem pedig úgy hogy kikényszerítheti az előrejutást.

A gázkar cibálása meg nettó tahóság.

2020. aug. 19. 07:04
 3/23 anonim ***** válasza:
78%

Ne legyél depressziós oda se kell figyelni rá.

De nem kell lehúzódni csak nem kell szándékosan kitolni vele. HA megy hadd menjen.

2020. aug. 19. 07:05
 4/23 A kérdező kommentje:

Értem,köszi az infókat,a kikényszerítésről meg ugyan az a véleményem.

Köszi!

2020. aug. 19. 07:06
 5/23 anonim ***** válasza:
65%
Nem azért húzogatja a gázt, hogy nyíljon a sor hanem, hogy észleljék a jelenlétét. Az csak egy emberi dolog, hogy van aki segít neki lehúzódással. Sosem zavart még ilyen piti dolog a közlekedésben, de ezek szerint van akinek ez problémát okoz.
2020. aug. 19. 07:46
 6/23 anonim ***** válasza:
39%
Én ilyen "gázhúzogatást" még nem tapasztaltam. Amikor látok a tükörben, hogy jön, elengedem. Nem tart semmiből egy kicsit lehúzódni és nem ér semmilyen hátrány sem. Egyáltalán nem zavar, hogy megelőzött. Külön energiát fektetni abba, hogy nehezebben tudjon megelőzni, mi értelme lenne? A másik, ha lekoccolja a tükrömet, megkarcolja a fényezésemet, oké, hogy az ő biztosítója állja, de akkor is bosszúság + idő, energia intézni a javítást. És akkor is a gyári fényezésű autóm helyett lesz egy javított. Már csak ezért is próbálok tőle a lehető legtávolabb kerülni.
2020. aug. 19. 08:13
 7/23 anonim ***** válasza:
39%
Én inkább lehúzódom. Egyrészt, mert minek szúrjak ki vele, ha már én ülök a dugóban, másrészt inkább így menjen el, minthogy nem engedem, de mégis megpróbálja és összekarcolja vagy töri a kocsimat.
2020. aug. 19. 09:12
 8/23 anonim ***** válasza:
7%

van olyan hely, ahol nyitjuk a középső suranó-sort,közben jobbról meg egy tahó biciklis jön ezerrel, és ordít..

Nincs ezzel semmi baj, csak nagyon kell figyelni. Aki a kocsiban full hangerőn zenét hallgat, közben tolja az sms-t, az észre sem veszi a motorost, vagy bringást...

Amúgy a motorosok nem előik a sort mindenáron...

2020. aug. 19. 09:34
 9/23 anonim ***** válasza:
30%
Azért húzza gázt, hogy meghallják, nem kell ebbe többet belegondolni.
2020. aug. 19. 09:37
 10/23 anonim ***** válasza:
68%

Lámpánál, dugónál, húzódj a sáv szélére. Ez téged nem hátráltat, de egy nyomon haladókat segíti. Mindenkinek jó.

Haladás közben ne foglalkozz velük, ha nagyon mennének, oldják meg.

Gázhúzógatás célja, hogy jobban halljad. Szeirntem kevés esetben van eredménye. Inkább idegesítő/ijesztő, amikor lehúzott ablakom mellett egy sportkipufogós idióta bömbölteti a vasat.

2020. aug. 19. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!