Hasznos tanácsot adni? Vezetni tanulok.
Még csak a rutint gyakorolom a tanpályán, de ki vagyok készülve az egésztől. Tiszta ideg vagyok mikor már oda megyek. Utálom, és megbántam, hogy egyáltalán befizettem a jogsira a pénzt.
Tök béna vagyok, még legalább 10 pótórát kéne vennem, hogy sikerüljön a vizsga, de hogyan, nincs már rá pénzem.
Meg fogom valaha szeretni a vezetést?
Csak azt várom, hogy a kezembe legyen a jogsi és többet ne kelljen autóba ülnöm.
Szerintetek ez normális? Itt a környezetemben mindenki imád vezetni, és sosem szerettem a kocsikat, nem is értem a műszakiját sem. Segítsetek, hogy nyugodjak meg? Már minden óra előtt sírok. Nagyon ideges vagyok. Segítsetek valami jó és hasznos tanáccsal!!!
Köszi
L/22
Ha beleszoksz egy picit, akkor talán meg is szeretheted. Nekem elsősegélyen vette el egy picit a kedvem a mentős, mert elmesélte, hogy milyen amikor a nyöszörgő emberből jön ki a belsőrész... Szóval akkor kicsit összefostam magam, de idővel sikerült elfelejteni a meséit.
Vidéken raktam le, a második megpróbáltatás a pesti közlekedés volt.
A 3. Románia illetve Szlovákia.
Hidd el, hogy ha sikerül lerakni és lesz melletted valaki aki jól vezet (illetve normálisan tud tanítani), akkor gyorsan belejösz és megszereted :))
Amúgy hol laksz?
Bp
Köszi a kedves szavakat, csak reménykedni tudok, hátha jobb lesz, de most annyira rossz minden.
Figy, ha jól tudom rutinon 10 órát vezetsz, ami semmire nem elég.
Ha valaki előtte már nem gyakorolt vagy közben, tuti nem lesz elég, jó persze van akinek igen, de többnek nem.
Szerintem kérj meg egy ismerőst h menjetek ki gyakorolni, és akkor csak az elindulást, sőt elsőre h mennyi gázt kell adni, aztán ha már nagyjából érzed akkor jöhet az h kuplung felenged.
Aztán ha kell órákig, h az elindulás egy alap dolog legyen, hiszen egy városi forgalomban elég gyakran sor kerül rá.
Aztán a váltást gyakoroljátok egy szimpla egyenes úton, fel sorban aztán vissza le, megint fel megint le.
Csak akkor menjetek bele a rutin többi részébe(tolatás, emelkedőn elindulás) ha már ezek jól mennek, mert ezek nélkül újabb kudarcaid lesznek.
Na, már a 6. órán vagyok túl, és közölte az oktató, hogy 10 pótórát kell vennem, hogy biztosan sikerüljön a vizsga. Pedig ma nem is voltam annyira béna. Most ideges vagyok, mert a 10 pótóra az nagyon sokba kerül, de ha nem fizetem be, tuti összebeszél a vizsgáztatóval és megbukok.
Amúgy meg folyton úgy kell vezetni, hogy a gázt nem is szabad nyomni, csak a kuplungot, azzal kell löketet adni az autónak. Azért fulladok le folyton. :(
szerintem nincs komolyabb gond, csak annyi, hogy túl gyorsan ugrasz le a kuplungról, és ezért vagy mindig rángat az autó, vagy lefullad. És ez egy idő után valóban ciki tud lenni.
Próbáld meg azt, hogy amikor el kell indulni (mi is gáz nélkül tanultuk, csak a kuplunggal) nagyon finoman engeded fel a kuplungot, egészen apró mozdulatokkal, mintha egy kisbaba lába felett lenne a lábad.
Amikor elkezdené húzni az autót, egy pillanatra tartsd meg, majd megint engedd felfelé!
azért gondolom hogy a kuplunggal lehet bajod, mert ezért mondja az oktató hogy nem használ az autónak, illetve ezért is fulladsz le. szóval ha a kuplungozás nem megy, akkor azt kell gyakorolni. beszéld meg vele, hogy egy órán át semmi mást se csináljatok, csak a kuplung használatot mert egyébként az egésznek semmi értelme sincsen.
amikor engeded a kuplungot, ne akarj gyorsan elindulni, ne foglalkozz azzal, hogy mikor fog elindulni a kocsi. ti ráértek más meg meg fog várni. csak arra figyelj, hogy szépen lassan engedd fel.
egyébként az autót nem teszi tönkre, bár nem használ neki ez tény, de azért nem fog szétesni egyik pillanatról a másikra. ezt az oktató bele kalkulálja. azért szokták mondani, hogy "megembereld magad" és figyelj már oda a kocsira kicsit jobban. általában ez sok embernél hatásosabb, mintha csak annyit mondanának hogy "finoman a kuplunggal"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!