Segít nekem valaki? Tud hasznos tanácsot adni valaki fogyókúra ügyben?
39 éves vagyok.1 éve méhrákot állapítottak meg.A műtét után az erős kemo,és még erősebb gyógyszerek után felborult a hormonháztartásom,és sajnos 90 kiló lettem.Az egészségem érdekében rendesen kellett étkeznek,és nagyon sokat pihennem. Mivel eddig soha nem volt gondom a súlyommal így soha nem is foglalkoztam olyan dolgokkal,hogy kalóriaszámolás.. Szeretnék lefogyni,így megkérdeztem az orvosomat,hogy fogyókúrázhatok-e. Mértékkel igen,de jelezte,hogy még 1 év türelmi idő van,hogy kijelenthessék gyógyult vagyok..Kérte,hogy azért ne essek a ló túlsó oldalára,mert a drasztikus fogyás akár árthat is.
Szóval úgy döntöttem,hogy elkezdem,és szép lassan mehetnek le a kilók rólam. Vettem éves bérletet is egy szabadidő központban ahol korlátlanul,bármikor használhatom az uszodát,a kondi termet,a szaunát...Már voltam,de fogalmam sincs,hogy mit csinálok jól vagy rosszul..és itt jönnének a kérdéseim,esetleg egy hasznos tanács amit kérbék tőletek
1. nem gond az,hogy nincs rendszeresség a konditeremben nálam? PL: egy kis evezés,egy kis futópad,egy kis crosstrainer,egy kis láb és kar mozgás gépeken,egy kis futópad..Így eltöltök 1 órát a konditerembe..Vagy kell valami rendszeresség?(bocsánat,de tényleg nem értek hozzá)
2.Írtam,hogy fogalmam sincs a kalóriákról..Mindig azt eszem amit a család,így anyagilag nem is engedhetem meg magamnak,hogy drága ételeket vásároljak..Ezért a neten napokon át keresgéltem,kutakodtam,hogy egy átlagos ételnél hogy számoljuk ki a kalóriát..de belezavarodtam..Az egy dolog,hogy le van írva,hogy 1 szelet kenyér ennyi kalória,de hogy számolom ki pl: a borsófőzelék kalóriáját?Vagy a bableves kalóriáját?? Ebben tudna valaki segíteni?
Az evésről annyit,hogy az orvos mondta,hogy étkeznem továbbra is kell,mert fontos,hogy a szervezetem erős maradjon..
Köszönöm előre is a tanácsokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!