Megéri 50-es robogót venni 50K-ért felújítani és eladni?
Olyat vegyél, ami motorikusan kitűnő, csak a külseje van leverve, festék lejött és hasonlók.
Csiszold át P2000-es csiszolópapírral, utána meg fesd le.
(Legalábbis én tuti így csinálnám.)
Ha értesz hozzá, vannak megfelelő szerszámaid, akkor megéri persze. Sokan foglalkoznak ezzel.
Mindenképp egy konkrét típusra állj rá (motorikusan).
De ha nincs szerelési tapasztalatod akkor hobbinak jó, megélni nem fogsz belőle egy jó darabig.
De a kérdésedből az jön le hogy te ehhez nem értessz.
Ha egy kicsit is értenél hozzá, akkor vennél egyet és megcsinálnád és vagy eltudod adni vagy nem.
Majd akkor derülne ki hogy megéri-e.
Régebben ameddig a simsoson ára nem ment az egekbe, és lett olyan mint a fehér holló, addig azokat újítgattam fel,leginkább a mechanikus részeit, fényeztetni elvittem az elemeket fényezőhöz, meg vállaltam be babettákat, meg ami jött, volt 1-2 robogó is az utóbbi időben de azok nem teljes felújításra, csak ha gond volt a haverok elhozták én meg megcsináltam.
A szerszámaim megvannak nyilván célszerszámoktól eltekintve, de szerintem azokat letudom gyártani.
Hát igen ez-az hogy még robogót konkrétan teljesen felújítani eladásra még nem csináltam, ezért is voltam kíváncsi hogy van-e benne ráció/megéri-e.
Valószínűleg nem fogna ki rajtam a dolog, úgyhogy lehet belefogok egybe, aztán majd látom.
50ért miféle robogót kapnál? Beállt motor, összetört burkolatok, hiányzó zárbetétek, kopott gumik, deformált szimmeringek.
Egy új vertex dugattyú legalább 6000ft. 5000ft-ért fúrják a serült hengert. 5000ft a tömítésszett a hengerhez. 8000ft egy teljes szimmering szett. 8000ft egy új variátor szíj, 3000ft a görgőszett. Egy flakon normális hőálló fekete a kipuffra 4000ft. Új blokkszilent 4000ft.
Ez eddig 43000ft és csak a blokk van rendben. De nem tudni jó e az önindító, a berugó racsni, a kuplung... És nem is egy Piaggio Hyper2 blokk áraival számoltam.
Na ezt matekozd ki mennyire jó biznisz!
#5: lesz egy csomó donorod, abból ki lehet szemezgetni, nem kell mindenből újan venni.
Nem restaurálninkell gyári állapotra, hanem működőképes vállaható állapotra feljavítani.
Tehát veszel 5db motort 250k-ért és ezekből összeraksz egyet ami eladható lesz olyan 200ért. Zseni vagy!
Ja. Hogyne. Ezért van annyi sufnis bontós az országban. Mert ha van 20 motorod akkor már törvényszerű, hogy össze tudsz rakni belőle pár működő darabot.
Húzd már ki a kezed a biliből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!