Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A bontó lenne a helyes döntés?

A bontó lenne a helyes döntés?

Figyelt kérdés

Van egy autóm, tavaly év elején vásároltam kereskedőtól, friss jogsival tapasztalatlan voltam és jól átvágtak vele.

Hibái:

Mindkét küszöb iszonyatosan el van rohadva, emelési pontok már egyáltalán nincsenek, csak speciálisan lehet emelni de úgy is necces (amikor vettem, le volt festve, sajnos nem néztük át)

Elvileg az alja is rohad, bár voltam már alatta és én nem vettem észre.

Súrlódó hang jön menet közben, ami kanyarodásnál erősödik

(Csapágyakat idén tavasszal cseréltettem szóval valami más lehet a gond..)

Fékezésnél, lassításnál gumicsere óta nyikorog

Fékezésnél erősen balra húz

Motorja is rossz és tekerve van már van vagy 500.000 km benne

Úgy értem hogy rossz hogy: alapjáraton remeg de nem fullad le és oldalt a szíjnál folyik az olaj és még sok sok probléma

Benzinszintet már hamisan össze vissza mutatja

Van hogy nehezen veszi be a sebességet

Stb

Még vannak apró hibák de azokat hagyjuk.

A gond az hogy nagyon a szívemhez nőtt az autó, most fogok egy másik, normális autót venni már nagyon tudom mikre kell odafigyelni és szerelőt is viszek, viszont akkor mi legyen ezzel? Pénzem lenne javításra de nagyon sokat rá kéne költenem és fele annyiból kijönne egy normális pót-autó az új kocsim mellé..

Szerintetek jó döntés lenne bontóba adni vagy nagyon nagy szemét lennék ha megtenném ezt ezzel az autóval? Hiszen annyi emlékem van benne és ez volt az első autóm meg a kinézete is olyan kis aranyos, szerencsétlen.

2020. aug. 3. 13:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A korrózió a legnagyobb gond. Lakatoltatni ilyen autót szerintem nem érdemes. Egy autóban minden alkatrészt lehet cserélgetni, kivéve a kasznit, főleg a vázat. Ha az rohad, akkor vége, bontó.
2020. aug. 3. 13:56
 12/20 A kérdező kommentje:
Csomó helyen jártam már vele és meglátták akkor sóhajtoztak hogy úristen pedig azok tapasztalt szerelők és sehol sem vállalták el.
2020. aug. 3. 13:58
 13/20 A kérdező kommentje:
Az a gond hogy az egyik pillanatban úgy érzem hogy megcsináltatom meg hogy én erre nem lennék képes a másikban meg úgy hogy ezt bontóba kell adni.
2020. aug. 3. 14:00
 14/20 anonim ***** válasza:
Azért arra készülj fel, hogy az összes régi BMW eléggé le tudja, és csak idő kérdése, hogy le is fogja rángatni rólad a nadrágot. Ezt mindenki tudja, akinek van, csak valaki belátja, valaki meg nem. :) (a Fordos-E36-os vagyok)
2020. aug. 3. 14:13
 15/20 anonim ***** válasza:
Bontó, nem is kérdés
2020. aug. 3. 14:23
 16/20 A kérdező kommentje:
ma 14:13 Tudom, tudom, de más úgy költeni egy autóra hogy csak gondoskodsz róla, karban tartod, és sokat költesz rá mint hogy veszel valamit amiről azt hiszed hogy normális és kiderül hogy egy roncs és ha költenél rá sem lenne már sose jó..
2020. aug. 3. 14:29
 17/20 anonim ***** válasza:
engedd el, vidd a bontóba. ami már ennyire rohad és ennyire gatya, attól meg kell válni, akár mennyire fáj
2020. aug. 3. 16:00
 18/20 anonim ***** válasza:
Nyílván itt csak a bontó az észszerű, pláne ha nem valami ritka típusról van szó amit annyira érdemes milliókért javítgatni.
2020. aug. 3. 17:57
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha nem indiszkrét kérdés, milyen autó volt ez amit így megszerettél?

Ja és mi lett végül, beadtad bontásra?

2020. aug. 17. 20:49
 20/20 anonim ***** válasza:

Csak kíváncsiságból: mennyiért vetted?

Az első autóm nekem is ilyen volt, 60 ezer jó magyar forintot fizettem érte (2010 körül), de akkora egy rohadék mocsok szeméthegyet azóta nem láttam, ez mindenhol IS rohadt, alváza purhabbal kitömve, kipufogó nem volt, lökhárítót csirkedrót fogta. :D

Az EGYETLEN jó pontja az volt, hogy másfél év műszaki volt rajta amikor hozzám került, ami egyben ennek a gány okádéknak a végét jelentő visszaszámláló is volt. :D

Első autó volt, de én örülök, hogy most már normális (3.) autóm van. :D

2020. aug. 17. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!