Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A bontó lenne a helyes döntés?

A bontó lenne a helyes döntés?

Figyelt kérdés

Van egy autóm, tavaly év elején vásároltam kereskedőtól, friss jogsival tapasztalatlan voltam és jól átvágtak vele.

Hibái:

Mindkét küszöb iszonyatosan el van rohadva, emelési pontok már egyáltalán nincsenek, csak speciálisan lehet emelni de úgy is necces (amikor vettem, le volt festve, sajnos nem néztük át)

Elvileg az alja is rohad, bár voltam már alatta és én nem vettem észre.

Súrlódó hang jön menet közben, ami kanyarodásnál erősödik

(Csapágyakat idén tavasszal cseréltettem szóval valami más lehet a gond..)

Fékezésnél, lassításnál gumicsere óta nyikorog

Fékezésnél erősen balra húz

Motorja is rossz és tekerve van már van vagy 500.000 km benne

Úgy értem hogy rossz hogy: alapjáraton remeg de nem fullad le és oldalt a szíjnál folyik az olaj és még sok sok probléma

Benzinszintet már hamisan össze vissza mutatja

Van hogy nehezen veszi be a sebességet

Stb

Még vannak apró hibák de azokat hagyjuk.

A gond az hogy nagyon a szívemhez nőtt az autó, most fogok egy másik, normális autót venni már nagyon tudom mikre kell odafigyelni és szerelőt is viszek, viszont akkor mi legyen ezzel? Pénzem lenne javításra de nagyon sokat rá kéne költenem és fele annyiból kijönne egy normális pót-autó az új kocsim mellé..

Szerintetek jó döntés lenne bontóba adni vagy nagyon nagy szemét lennék ha megtenném ezt ezzel az autóval? Hiszen annyi emlékem van benne és ez volt az első autóm meg a kinézete is olyan kis aranyos, szerencsétlen.

2020. aug. 3. 13:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Műszakin úgysem megy át, ha ezek a hibák maradnak.

Nyilván bontó az ésszerű. Dísztárgynak túl nagy.

Kiszedetném belőle, ami használható, az mehet majd az evil twin-nek :)

2020. aug. 3. 13:21
 2/20 A kérdező kommentje:
Okosba bármi is átmegy de más kérdés hogy nem akarom úgy használni hogy életveszélyes esetleg. Szóval ez a helyes döntés. Szerintem nagyon depressziós leszek utána és szemétnek fogom magamat érezni......
2020. aug. 3. 13:22
 3/20 anonim ***** válasza:

Figyelj, ez nagyon hajaz az én sztorimra. Nekem egy '97-es "szaloncukor" Mondeo volt az első, másfél év alatt ráköltöttem kb egymilliót (vezérműtengely is tört, innen is csókoltatom, aki üregesre tervezte anno, de még akkor sem mondtam le róla...), és miután ezt mind ráköltöttem, egyszer nagymamámat vittem volna orvoshoz, amikor eltört a váltóház Budapesten a dugó közepén.

Én nagyon szerettem minden baja ellenére azt az autót. Amikor ment, akkor egész tempós volt (136hp), volt benne digitális klíma, baromi kényelmes volt hosszú távra pályán is (csak mindig féltem hogy vajon oda is fogok-e érni), ülésfűtés, minden ami kell. De ezt már nem tudtam elengedni. Akkora bukóval adtam el egy csórónak, hogy nehéz most is belegondolni 4 év távlatából, nehéz volt elengedni, még majdnem meg is sirattam, annyi emlékem volt vele, első autós nyaralások a haverokkal, stb... de mennie kellett, és pár nappal az eladás után már nagyon örültem neki, hogy nincs.

Szóval igen. A tiednek is annyi baja van, hogy jobb eladni. Ebből már jó autó nem lesz.

2020. aug. 3. 13:29
 4/20 A kérdező kommentje:

Én biztos hogy nagyon nagyon meg fogom siratni csak persze nem mások előtt mert az ciki. Sajnálom ami történt veled meg a kocsiddal.

Kezdek rájönni én is hogy ez a jó döntés.

Csak innentől ami jönni fog az már "csak egy autó' lesz én nem az én pici yarisom.

2020. aug. 3. 13:31
 5/20 A kérdező kommentje:
Eladni max bontásra adnám el mert biztosra merem állítani hogy már életveszélyes, ezt már senki se használja.
2020. aug. 3. 13:34
 6/20 anonim ***** válasza:

Én az azután következő autómat sokkal jobban szerettem, és szeretem mostanáig. Igaz, ez egy álomautó volt nekem kiskoromtól kezdve.

BMW E36 328i kabrió. Egy kevés ideig volt csak mindennapi autó (az első nyáron amikor nálam volt), azóta főleg cégessel járkálok, de még ez sem kér annyi törődést, mint az a Ford, és soha nem is hagyott ott sehol, pedig még több is benne a kilométer. Ez egy élményautó. Mondjuk te azért ne vegyél ilyet, ez is egy pénztemető, de csak azt mondom, hogy el lehet könnyen felejteni az elsőt, ha egy hozzád közelebb állót veszel utána. :)

2020. aug. 3. 13:41
 7/20 anonim ***** válasza:
Ez tipikusan a "Milyen első autót vegyek 400ezerér" kérdés kategória eredménye. Szedjél ki belőle minden értéket (pl. gumitálca) és irány a bontó.
2020. aug. 3. 13:43
 8/20 A kérdező kommentje:
Durván hasonló a történetünk mert nekem meg E34-em lesz ! :D (Van miből nekem és amúgy is jót fogok venni szerelőt is viszek.
2020. aug. 3. 13:43
 9/20 A kérdező kommentje:
ma 13:43: csomó autó van 3 400ért amik normálisak és nem rohadnak ennyire. mert ennyire egy sem rohad ami közeledik. engem jól átvertek azok a bűnözők mert sajnos hülye voltam
2020. aug. 3. 13:46
 10/20 A kérdező kommentje:
*közlekedik. elírtam.
2020. aug. 3. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!