Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan induljak el benzines...

Hogyan induljak el benzines autóval úgy, hogy ne fulladjak le?

Figyelt kérdés

Dízelesen tanultam vezetni, és akárhányszor benzinessel megpróbálok elindulni lefulladok. (pár napos a jogsim)

A gázt már akkor kezdjem el nyomni, amikor a kuplung még nincs felengedve, vagy először kezdjem el felengedni a kuplungot és utána nyomjam a gázt? Vagy hogyan csináljam? Ha nagy nehezen el is indulok, akkor sem az igazi, mert látszik, hogy bénázok. Valami tipp?

2020. aug. 2. 17:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanúgy ahogy eddig, csak adj bátran gázt.
2020. aug. 2. 17:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerre a kettőt. Kuplungot finoman f3l, gázt meg bátran.
2020. aug. 2. 17:47
 3/6 anonim ***** válasza:
2020. aug. 2. 17:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Kuplung fogáspontot tapasztald ki. Akkor kell kis/nagyobb gázt adni (emelkedőn nagyobbat).

Miután elindult az autó, 2-3 másodpercet még tartsd fogásponton, aztán lassan engedd fel. Abból is lehet lefulladás, ha gyorsan ugrasz le a kuplungról.

2020. aug. 2. 18:17
 5/6 anonim ***** válasza:
27%

Nekem is ez volt, eleinte a hülyebiztos módszer: kipörgeted minimum 4000-ig és ott tartod, közben nagyon nagyon lassan egyenletesen felengeded a kuplungot így el tudsz indulni.

Ha ebbe belejössz, később finomíthatsz rajta.

2020. aug. 2. 19:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Én rálépek a fékre, a váltód D-be húzom. Az autó finoman elkezd kúszni. Soha nem fullad le. Vegyél automatát.
2020. aug. 3. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!