Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi ideig tartott még...

Mennyi ideig tartott még megtanultatok, úgy vezetni, hogy ne fulladjatok le?

Figyelt kérdés
Friss a jogsim egy hete vezetgetek és még most is előfordul, hogy lefulladok, de már egyre kevesebbszer történik ez meg.
2019. szept. 7. 22:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Velem evek utan is elofordult neha hogy lefulladtam ha kapkodtam. De tenyleg nem volt gyakori. 1-2 het alatt bele lehet jonni es nem fullasztod le az autot.

Ma mar automata valtos autot vezetek, csak odalepek es megy is :D

2019. szept. 7. 22:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kb 500000 km után is néha lefullasztom, de ez szinte mindig a figyelmetlenség következménye. Évi néhány alkalomról van csak szó
2019. szept. 7. 23:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel dízelesen tanultam vezetni, otthon meg egy gyenge benzines volt, így beletelt néhány hétbe. Ez négy-öt vezetést jelentett.
2019. szept. 8. 00:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Dízelesen tanultam vezetni, itthon néha gyakorolgattam a benzines Forddal is.

De mire levizsgáztam, vizsga utána vettünk egy benzines opelt, őt konkrétan sose fullasztottam le 6 év alatt, mióta jogsim van.

2019. szept. 8. 06:46
 5/7 anonim ***** válasza:
30%
10-11 évesen vezettem először autót, kb 2-3 elindulás lehetett problémás, utána sose volt gond
2019. szept. 8. 09:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt a gyakorlati órák kezdődtek vezetésből, már akkor is ültem autó volánjánál. Nyilván nem közúton autókáztam jogosítvány nélkül, de otthon az udvaron, kis forgalmú parkolókban már indultam el autóval, tehát tudtam hogy mire kell számítanom. Ettől függetlenül tanulás közben is volt, hogy egyszer kétszer lefulladtam.

Azóta eltelt 19 év és jó 450-500ekm amit levezettem már. Most új autóm van. Még nem szoktam meg teljesen. A kuplungja is sokkal keményebb, érzékenyebb mint az előzőnek. Nem lehet olyan jól csúsztatni, adagolni, egy ponton kezd el fogni nagyon hirtelen. Ráadásul magasabban is van ez a pont. (Fura mert azt gondoltam, hogy egy 0km-es autónak csak jobb lehet a kuplungja, mint egy 300.000km-esnek, de tévedtem.) Mivel elég nagy nyomatéka van a motornak, inkább csak ránt ilyenkor, nem fullad le általában ha határozottabban emelem a kuplungot. Viszont a váltót se szoktam meg teljesen. Az 1-es és a 3-as nagyon közel van. Ha sietni kellene, néha mondjuk 100-ból 1 alkalommal 3-ast kapcsolok. Na akkor képtelenség lefulladás nélkül elindulni. Szóval még most is megesik velem néha.

2019. szept. 8. 09:11
 7/7 anonim ***** válasza:
0 perc. Automata autót kell venni. Nincs lefulladás, nincs kézifékes indulás.
2019. szept. 9. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!