Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A chiptuning tette tönkre az...

A chiptuning tette tönkre az autót?

Figyelt kérdés
Apám nekem adta a régi 1.9 TDI golfját. 4 hónapja használom és szerettem volna ha kicsit erősebb lenne ezért tuningoltam kicsit. Sport levegőszűrőt, kipufogót és chiptuningot kapott amitől állítólag 50lóerovel erősebb lett. Igazából nem sokkal lett gyorsabb de nemsokkal a beavatkozás után elkezdett füstölni. Pár hét múlva meg adta magát a turbó amit felujittattam, de már ismét füstöl. Azonkívűl apámnak 6-7liter volt a fogyasztása nekem pedig minimum 10 de ha versenyzek akkor közel 20 is szokot lenni.

2020. júl. 31. 18:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
32%
Nincs annak nagy baja csak rosszúl van megírva sztem az ecu. Ha turbó oké mégis füstöl akkor nincs jól beállítva. Sok az anyag, vagy nincs elég nyomás. Melyik motor pd, vagy még adagolós? A sok koksz miatt az egr szelepet is tuti kikéne pucolni. Egy jól megírt chiptuning után csökken a fogyasztás és nő a teljesítmény. Ott valami kánya van!
2020. júl. 31. 18:56
 2/14 anonim ***** válasza:
85%
Igen.
2020. júl. 31. 19:01
 3/14 anonim ***** válasza:
85%
"versenyzek"...Kalányos Torretó
2020. júl. 31. 19:01
 4/14 A kérdező kommentje:
ALH motor. Csak akkor füstöl ha hirtelen ráugrok a gázra. 3évvel öregebb 320i BMW szinte ugyanúgy legyorsul mint a chip előtt. Nagyon minimálisan lett erősebb, cserébe már egy turbót cseréltem és fogyasztás is a duplája.
2020. júl. 31. 19:02
 5/14 anonim ***** válasza:
76%
Kamukérdés, csak provokálja a dízelutálókat az oldalon
2020. júl. 31. 19:07
 6/14 anonim ***** válasza:
5%

Szerintem sincs itt baj. Új ecu progi kell, meg mosd ki a légszűrőt.

Néha kilyukadnak a dugattyúk, de az nem a csíp hibája!

/istenem.../

Nincs azzal baj, hogy versenyezni akarsz, csak akkor vedd le a rendszámot, a gépet meg tedd fel trélerre és irány a reptér.

Elhiszem azt, hogy über villám reflexeid vannak, elvégre fiatal vagy, de papika nem biztos, hogy felméri a zebrára lépve, hogy te százhússzal jössz az ötvenes táblánál.

2020. júl. 31. 19:19
 7/14 anonim ***** válasza:
71%
Azért kíváncsi lennék, hogy egy ekkora motort hogyan húztak fel +50 lóerővel, ha mégis sikerült akkor meg is van a válasz hogy miért nyírta ki és miért is fogja ezután. Amúgy fogyasztáson mit csodálkozol chiptuning után? Ez várható volt, általában az üzemanyag meg a lóerők rovására chiptuningnál.
2020. júl. 31. 19:27
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem úgy kell elképzelni a versenyzést mint a halálos iramban című filmben. Csak egy szűk baráti társaság és csak néha lakott területen kívül megyünk egyenes úton. Ha visszeviszem a műhelybe ahol a rossz programot tették rá akkor ingyen kicserélik?
2020. júl. 31. 19:27
 9/14 anonim ***** válasza:
67%
A baj, hogy a turbód nem változó geometriájú így nem lehet nyomást emelni rajta, csak anyagot adni neki. Ezért eszik ennyit! Cserélned kéne turbót de az nagy munka, inkább kocsit cserélj. Egy pdtdi-t 190 lóig csak chippel fel lehet nyomni és az sem drága. Mondjuk ha teszel erre egy Garrat t25öst ami a pdken van az talán "könnyen" felrakható, a memnrán helyére egy bovden(mivel nincs mi vezérelje) , a fülkéből egy karral szabályozhatod az aktuális nyomást amit egy óra mutat, na akkor másképp muzsikálna... De ez csak egy agymenés betépve... Vegyél pdt.
2020. júl. 31. 19:32
 10/14 anonim ***** válasza:
38%
Normális chipest kellene keresni, mind mondjuk a Füsti. Nem az első legolcsóbbhoz beugrani és majd hanyattvágni magad a semmitől.
2020. júl. 31. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!