Ha veszek egy használtautót kereskedésből, akkor ez kb. mennyi idő?
Kinézem, elmegyek, kifizetem, lepapírozzuk.
Ideiglenesen ki van vonva, tehát forgalomba kell helyezni, kell rá eredetvizsga, plusz átírják a nevemre.
Mennyi ennek az átfutási ideje általánosságban?
Ha mindent a kereskedőre bízol, akkor 1-2 napon belül mehetsz érte.
Tegnap is volt egy ugyanilyen kérdés, ott ki lett vesézve
Igen, kb. ugyanez volt tegnap is :D Egy nap tuti kell. Nem csinálják meg pár óra alatt. Nem kerülnek ők se sorra mindenhol soron kívül, azonnal.
Egyszer nem helyben vettünk, hanem távolabb mentünk egy autóért. Ott aznap meglett. De nyilván nem csak beestünk az utcáról, hanem már előtte telefonon mindent megbeszéltünk. És az nem volt kivonva a forgalomból.
Ha megbeszéled előre, és a kereskedő hajlandó leszervezni az időpontokat, összejöhet az 1-2 óra.
Nálam úgy volt, hogy megnéztem az autót, eldöntöttem hogy meg akarom venni, hagytam ott egy elég tisztességes előleget, és megbeszéltük, mikor akarom elvinni. Az eredetiség vizsgálatot megcsinálta előző nap, és velem már csak az átíratást kellett intézni (amit megint leszervezett az okmányirodai haverjával), így mászkálással együtt egy óra alatt megvolt az egész.
Nem tudom az mennyit bonyolít rajta, hogy még fogalomba is kell helyezni, de talán azt is meg lehet az átírás előtt előre csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!