Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha kereskedésben vesz használt...

Ha kereskedésben vesz használtautót az ember, hogy működik a papírmunka?

Figyelt kérdés

Vállal a kereskedés: eredetiségvizsgálatot, átírást, biztosításkötést.

Ezt hogy oldják meg egy füst alatt? Odamegyek délután 4-kor mondjuk, és este 6-ra már vihetem is el az autót, mert mindent megcsinálnak nekem? (sosem vettem még autót)

2020. júl. 28. 09:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem 2 óra alatt, inkább 1-2 nap, de írtok egy meghatalmazást és mindent elintéz neked.
2020. júl. 28. 09:53
 2/10 anonim ***** válasza:

Igen, megcsinálnak mindent. Bár kötelező biztosítást nem kötöttem még ott, mert van ismerősöm.

Szerintem egy nap alatt megvan.

Ha délután 4-kor mész, akkor biztosan nem lesz meg aznap 6-ra, mivel sok helyen nincs már 4 után ügyintézés. Meg eleve a kereskedés is valószínűleg csak 4-ig/5-ig van nyitva.

2020. júl. 28. 10:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen, 6-ig van nyitva. Ilyenkor szoktak foglalót kérni, vagy elég csak kifizetni az eredetiségvizsgálat és az ügyintézés díját?
2020. júl. 28. 10:18
 4/10 anonim ***** válasza:

Foglalót mindig kérnek, sőt meg is kell kötni az adásvételit, mert anélkül nem tud intézni semmit.

Az ügyintézés díja meg nem egyenlő az eredetvizsga díjával.

Kell új forgalmi, törzskönyv, esetleg műszaki/szemle/regadó, rendszám. Plusz ő is kér valamit a ráfordított időért cserébe. A kötelezőt is meg kell kötnöd mielőtt megy ügyet intézni. De abban is segítenek ha igényled.

2020. júl. 28. 10:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Az autóra szoktak kérni foglalót, hogy ne az legyen, hogy kitalálod, hogy mégsem kell, közben meg más érdeklődőket lemondanak. De nem sokat. Talán 40 ezret kértek, amikor legutóbb vettem. Nem emlékszem már rá pontosan. A költségekkel meg az átvételkor elszámoltak.
2020. júl. 28. 10:26
 6/10 anonim ***** válasza:

Ja és a lényeg kimaradt, a vagyonszerzési illeték

2020. júl. 28. 10:28
 7/10 A kérdező kommentje:
Persze, tudom, hogy mik a költségek. Csak az arányokat akartam megtudni, de az #5-ös már megírta. 800ezres autóról van szó, gondolom nem fognak 400ezer foglalót elkérni, hanem max 40-50-et.
2020. júl. 28. 10:29
 8/10 anonim ***** válasza:
10-20% foglalóra készülj, plusz az ügyintézés költségeire. Akkor biztos nem lősz mellé. Kereskedője válogatja. #5 nem írta mennyi volt az autó értéke, de ő alapvetően átlag alatt fizetett szerintem.
2020. júl. 28. 10:45
 9/10 anonim ***** válasza:

8: 2,1 millió volt.

Csak jelképesen kérték, hogy legyen valami hivatalos papír, és pénzmozgás, mielőtt intéznénk mindent.

De vettem már új autót is márkaszalonban. Ott semmit nem kértek előre.

2020. júl. 28. 13:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Na, nem kértek foglalót csak az amúgy is felmerülő díjakat átiráshoz. 60ezer.
2020. júl. 28. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!