Ha kereskedésben vesz használtautót az ember, hogy működik a papírmunka?
Vállal a kereskedés: eredetiségvizsgálatot, átírást, biztosításkötést.
Ezt hogy oldják meg egy füst alatt? Odamegyek délután 4-kor mondjuk, és este 6-ra már vihetem is el az autót, mert mindent megcsinálnak nekem? (sosem vettem még autót)
Igen, megcsinálnak mindent. Bár kötelező biztosítást nem kötöttem még ott, mert van ismerősöm.
Szerintem egy nap alatt megvan.
Ha délután 4-kor mész, akkor biztosan nem lesz meg aznap 6-ra, mivel sok helyen nincs már 4 után ügyintézés. Meg eleve a kereskedés is valószínűleg csak 4-ig/5-ig van nyitva.
Foglalót mindig kérnek, sőt meg is kell kötni az adásvételit, mert anélkül nem tud intézni semmit.
Az ügyintézés díja meg nem egyenlő az eredetvizsga díjával.
Kell új forgalmi, törzskönyv, esetleg műszaki/szemle/regadó, rendszám. Plusz ő is kér valamit a ráfordított időért cserébe. A kötelezőt is meg kell kötnöd mielőtt megy ügyet intézni. De abban is segítenek ha igényled.
Ja és a lényeg kimaradt, a vagyonszerzési illeték
8: 2,1 millió volt.
Csak jelképesen kérték, hogy legyen valami hivatalos papír, és pénzmozgás, mielőtt intéznénk mindent.
De vettem már új autót is márkaszalonban. Ott semmit nem kértek előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!