Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem szabályozzák a...

Miért nem szabályozzák a használtautó autóvásárlás feltételeit?

Figyelt kérdés
Tele vannak az utak szétfelé hulló tesós béjemvékkel, mag ódikkal, Mercikkel, de mondhatnám a régi Opeleket stb. Be kellene vetetni, hogy PPl. 2000-es évjárattól lefele már ne lehessen autót árulni. Kit érdekel, hogy ez egyes tulajoknak nem lenne jó? Ezt a korhatárt pedig folyamatosan emelni kellene ahogy telik az idő. Ezek a régi autók mindegy hogy vannak karbantartva, szakértő is megmondta h veszítenek a merevségükből, elöregednek a tömítések, fémek stb. A lényeg, hogy 20-25 évnél idősebb autóknak nem lenne szabad forgalomban lenniük.

2020. júl. 28. 07:07
1 2 3 4 5
 1/43 A kérdező kommentje:
Bocsi a hibák miatt, tetű telefonról irok nincs kedvem javitgatni
2020. júl. 28. 07:09
 2/43 anonim ***** válasza:
30%

Egy fiatal autó is lehet szar, ha rommá törték korábban, vagy széthajtották. Azt nem szabályozhatjuk, - pláne egy Mo-i színvonalú országban - , hogy 10 évesnél régebbi autó nem lehet az utakon, már csak elvből se. A műszaki vizsgák azért vannak, hogy ott ellenőrizzék, hogy az autó megfelel-e a biztonsági előírásoknak. Azon lehet szigorítani, ott ki lehet szűrni az összetákolt roncsokat. De teszem azt, egy gyári állapotban megőrzött, 30-40 éves veterán Zsiguli most miért ne mehessen ki az utakra?!

Amit viszont lehetne tiltani az a jobbkormányos autók honosítása.

2020. júl. 28. 07:20
 3/43 anonim ***** válasza:
0%

2-es

Műszaki vizsgán ha épp nem hullék szét a fékpadon méréskor már átment bármi

2020. júl. 28. 07:41
 4/43 D. Brasco ***** válasza:
78%

Napi tíccssák be kérdes pipa........

Már csak azt nem tudom hogy szerinted miert csak az új(abb) auto lehet jó autó.Tesós bmw/merci/audi meg mindog lesz az utakon az ellen nem tudsz mit tenni,de szerencsere ez a jarműpark alig pár %-át teszi ki.

2020. júl. 28. 07:42
 5/43 anonim ***** válasza:
82%

Én most voltam vizsgáztatni de itt nagyon szigorúan vesznek mindent.

Csak a jó és szinte kifogástalan autókat engedik át.

Pedig régről ismerem a csákót aki ezt csinálja, de az enyémet se engedte át mert nagyobb volt a fék eltérés a megengedettnél. Sőt örültem ennek hogy akkor utána megcsináltam tökéletesre a féket és ez nekem fontosabb mint hogy elnézzék ezt nekem. A biztonság első nálam.

Sőt azért is szólt hogy olajos az alja, de ez még belefér.

A korhoz meg semmi köze műszaki állapotnak.

Meglehet csinálni bármilyen idős is az autó.

2020. júl. 28. 07:49
 6/43 anonim ***** válasza:
77%
Erre lenne hivatott a műszaki vizsga...
2020. júl. 28. 08:06
 7/43 anonim ***** válasza:
77%

"Veszítenek merevségükből."

Jó tudni. :D

2020. júl. 28. 08:20
 8/43 crudy ***** válasza:
17%

Szakerto is megmondta? Nekem egy szakerto azt mondta, hogy idovel pont, hogy merevedik.

Neked melyik szakerto mondta?

2020. júl. 28. 08:49
 9/43 anonim ***** válasza:
74%
A merevedést a szex kategóriába kell megtárgyalni.
2020. júl. 28. 08:56
 10/43 anonim ***** válasza:
53%

Nem értek egyet. A műszaki vizsga feltételein kellene szigorítani, illetve jobban ellenőrízni, hogy visszaessen a korrupció a területen.

Ha úgy gondolod, hogy mi a világ egyik legfejlettebb országa vagyunk, és ennek fényében nem akarunk az utakon X évnél idősebb autókat, azokat vigyék csak a csóróbb orszagokba, akkor sem ez a módszer a helyes, hanem akkor szimplán kötelező lenne X éves kora után kivonni a kocsit a forgalomból, azt hiszem Japánban van ilyen szabályozás.

Ha pedig szimplán állami programot szeretnél az autók átlagéletkorának csökkentésére, akkor azt kell csinálni, hogy az állam fizet 1000 euro-t (lehet több is), ha veszel egy új kocsit, és a régit bezúzatod, és ezek a kuponok átruházhatóak lennének. Akkor 1000 euró alatti érték esetében megérné kivonni a forgalomból a kocsikat.

2020. júl. 28. 09:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!