Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Váltó olaj csere után miért...

Váltó olaj csere után miért megy a sebességváltó darabosabban?

Figyelt kérdés

Lecseréltem az autóba a váltó olajat, viszont úgy veszem észre, hogy a váltókar mintha kicsit akadozva menne, nem csúszik olyan simán mint ezelőtt.

Ez mitől lehet? Különösen az egyes és a rükverc érződik, de ha hármasból húzom négyesbe, akkor sem siklik úgy.

Total márkájú transmission oil van benne.

2020. júl. 21. 14:30
1 2
 11/13 Wadmalac ***** válasza:

"Beszéltem szerelővel, én sima ásványi váltóolajat raktam a Renault-omba"

És a gyári fullszint lenne?

Az mondjuk igaz, hogy nem a viszkozitás az egyetlen lényeges pont.

De azért számít.

Váltóolajoknak is van az a XXwXX adata, azt minimum illik betartani.

2020. júl. 22. 12:28
 12/13 A kérdező kommentje:

Igen, a gyári fullszint, amit én raktam bele elsőnek az ásványi volt, és a viszkozitás sem egyezett.

Valamivel mintha javult volna, de talán csak nem olyan mint a gyárival volt.

2020. júl. 30. 12:06
 13/13 gszs válasza:
Sziasztok! Nekem sokat segített itt ez a pár hozzászólás. Lecseréltettem egy mezei szerelővel a Honda civic-emben a váltóolajat és arra számítottam, hogy vaj puha lesz. Bár jelzem, sosem volt vele semmilyen probléma.És hát nem tetszett nekem, hogy főleg 1-esbe, alig lehet betenni. A többi sebesség is néha akadozott. Hú, ez nagyon nem tetszett nekem. És 1 hónap után mégiscsak lecseréltettem újra márka szervízben, Honda MTF-3 olajra és mondhatom teljesen jó lett. Én sem hittem, hogy ennyit számít, de végül megérte, hogy duplán kifizettem...
2023. okt. 31. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!