Opel Astra G vásárlás?
Körülbelül mennyiről indul a vásárlásra érdemes kategória? 200 ezertől 1,5 millióig eléggé nagy a szórás.
1,4, vagy 1,6 benzines a tartósabb, megbízhatóbb motor?
Mire érdemes figyelni? Esetleges típushibák? Tényleg annyira alacsony a fenntartása, mint amennyire közkedvelt?
Ha Astra G akkor minimum 1.8-as bezin motorral!
Ezt használom és annak ellenére ,hogy csak 125 ló nagyon jól megy! Lehet előzni vele izomból, (kb 70-től gyórsul nagyon jól)
Autópálya átlag 140 simán!
#1 hogy jött a Volvo S40 egy Opellel összevetve? :D
#2 és ez megbízható motor? Nincsenek nyűgjei? Alkatrészeket könnyen kapni hozzá és viszonylag olcsón? Ez nem egy elterjedt motor ezzel az autóval, ahogy elnéztem.
Nyugodtan vehetsz 1.4-eset, vagy 1.6-osat is, ha nincs olyan vérmérsékleted, mint 2-nek. :D Az 1.6-al is lehet előzgetni bőven.
Inkább az állapotra figyelj. Egy jó állapotú autó ebben a korban sokkal fontosabb, mint a motor mérete.
Köszi a válaszokat. Akkor, ha nem vagyok száguldozós típus, elég az 1,4? Nem nagyon lépem túl a megengedett sebességet, pályán nem is szoktam menni.
Egyébként tudom, hogy h.lye kérdés, de átlagba kb. mennyibe jön ki az éves fenntartása? (Kötelező szerviz, állapapotfenttartás, kopóalkatrész csere, apróságok) Vannak típushibái?
Tudtommal a következő H Astranak elég sok hibája volt, egyik ismerősöm is nagyon csúnyán beleszaladt egy jó állapotúba, ami keveset futott, nem volt korábban törve stb, aztán 500-600 ezret költött már rá, amióta nála van másfél év alatt.
Nekem volt H-ban 1.4-es. Sőt munkahelyemen is ilyenek voltak a cégautók jó darabig. A H széria már elég nehéz, ezért lomha vele. G-ben szerintem még elfogadható. Jelentős probléma soha nem volt egyikkel se. Pedig a cégeseket nem igazán dédelgették, nem volt gazdájuk. Mégis sokat bírtak.
Nem tudom mennyi a kereted, de 1,5 millióért biztos nem G-t vennék már. H-ból se a legalja van manapság már ennyiből. Sok minden ben hasonló, de jó pár dologban modernebb.
Amúgy én jelenleg egy K Astrát hajtok és szintén nézem a Pisti szerel csatornát. ;) :)
Elég az 1.4. Városba főleg.
"mennyibe jön ki az éves fenntartása?"
Hülye kérdés. :) Egy tizen-huszon éves kocsinál ezt lehetetlen megállapítani, lehet, hogy csak éves olajcserére fogod vinni, de az is lehet, hogy motorfelújításra. Bele lehet nyúlni, bármelyik használt autóval.
"Vannak típushibái?"
Vannak. De ezek jószerivel javítva is lettek, ha ilyen idős kocsit akarsz venni. Az elektromos ablakok szorulnak, kiugranak a sínből. A vezetékek megszakadnak és valamelyik ajtó nem nyílik a központi zárral - villamossági szerelő meg tudja csinálni. Olajfogyasztás is gyakori ezeknél a típusoknál - ha korábban rendesen cserélve volt az olaj, akkor kevesebb erre az esély.
"H Astranak elég sok hibája volt"
Ahogy minden használt autónak. :D Idővel minden kocsira költeni kell. Ez ne tántorítson el attól, hogy ilyen kocsit vegyél.
A lényeg, hogy amikor kocsit veszel, maradjon nálad valamennyi pénz. Mondjuk egy 300-400 ezer forint arra az esetre, ha meg kell oldani valamit sürgősen.
9, ???
Biztos ugyanarról a csatornáról beszélünk? Én még nem vettem észre, hogy pasztát használna mindenhova. Pedig nézem minden videóját. Autóhoz biztosan nem a tescoban kapható sziloplasztot használnám. Van abból neutrális, kifejezetten autóipari célra készült változat is.
A "fityula" szóról is kezd leszokni, mert a kommentelők mindig cikizték érte. :D Nekem csak az nem szimpatikus, mikor sz.rból-h.gyból akar tuningolni. Meg régebben elmondta, mikor a szakadt öreg Volvója volt, hogy ő csak ilyen autót venne, mert nagyon könnyen szerelhető és lehet ütni vágni nem kell félteni. Aztán kis idő múlva vette egy Sebringet, meg egy G Astrát. Tehát az előző kijelentése abszolút nem volt őszinte. Ezekben ezt-azt kicserélt és már ezeken is túl akar adni, mert másik kocsi kell. Ez "az egy-két év alatt ráunok és másik szakadék használt autó kell, aminek a bele is lóg, mert 500 Euróra is már szívom a fogamat" stílus ami nem tetszik benne. Meg a "nagy precíz vagyok, mindent a lehető legfaszábban csinálok hozzáállás". Miközben a 10 éves repedezett gumira meg azt mondja, hogy jól van az úgy (mert sajnálja rá a pénzt.) Amúgy ezeket leszámítva szeretem nézni a videóit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!