Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell csinálni a kézifék...

Hogyan kell csinálni a kézifékes elindulást?

Figyelt kérdés
Csomo orat vettem, es meglett a jogsim, de sose volt ilyen hogy kezifekes elindulas. "Olyat nem oktatunk, amit nem kerunk vissza a vizsgan" cimszo alatt. Na ma vezettem 1.alkalommal nem az oktatommal. Tudni kell, hogy nalunk teljesen masok a terepviszonyok. Pl az emelkedon van egy korforgalom, ahol rendesen megalltam a tablanal hogy elsobbseget adjak, aztan mikkr en jottem volna engedem a kuplunhot es valami olyan hangot adott, amit a tanuloauton nem tapasztaltam. Mindig ugy indultam el, hogy kuplung, gaz. Ez itt nem valt be, lefulladtam, szerencsere apukam bent ult, behuzta a kezifeket. Aztan nagy nehezen elindultam szerencsere, de ez igy elegge besokkolt az elejen. XD szoval hogyan is kene elindulni hegymenetben?

2020. júl. 17. 18:22
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Igazából megoldható 2 lábbal, kézifék nélkül, de necces.

Elég egy heel&toe-t átalakítani.

Teljesen benyomod a féket.

Majd a kuplungot.

A jobb sarkaddal nyomsz a gázra, csak nem úgy, mint a heel&toe-nál, hogy a sarkad külső felével, hanem a talprésszel (igen, ehhez erősen befelé kell fordítani a lábad).

A kuplungot elkezded felengedni, közben egyre nagyobb gázt adsz, ezzel automatikusan gyengülni fog a lábujjaddal a fékezés is.

Lehet, hogy kényelmetlen az első pár alkalommal, de én olyankor, ha nem abszolút elindulásról van szó (pl. domboldalon lakó ismerőstől indulok el, mert akkor úgyis be van húzva a kézifék), hanem csak szimplán megállni kellett emelkedőn, akkor jobbszeretem így csinálni.

2020. júl. 19. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!