Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » SOS! Benzint tankoltam apám...

SOS! Benzint tankoltam apám TDI golfjába. Megjavítható úgy, hogy ne vegye észre?

Figyelt kérdés
Golf 4 1.9 TDI. 28 liter benzint tankoltam bele, és nem indúl azóta. Miután észrevettem ott a kúton, töltöttem még rá 9liter gázolajat, és már teljesen tele a tank. Még most sem indúl, és apukámnak reggel szüksége lesz az autóra.

2020. júl. 16. 15:55
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Csak még jobban tönkre fogod tenni az autót
2020. júl. 16. 16:20
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
2020. júl. 16. 16:25
 13/33 A kérdező kommentje:
De be lehet most is indítani, ha elég sokáig tartom rajta a kulcsot. Sőt, még kb 15métert arrébb is mentem vele, tehát képes önerőből mozogni. Ha így járnék vele akkor előbb-utóbb kifogyna a benzin, és tankolhaték rá gázolajat.
2020. júl. 16. 16:27
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
#13: De minek kérdezel, ha nem érdekelnek a válaszok?!
2020. júl. 16. 16:28
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha el sem olvasod, mit művelsz épp az autóval, akkor hajrá.

Próbálj vele hazajutni.

2020. júl. 16. 16:30
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig azt lehet mondani, hogy teljesen engedd le az anyagot belőle és rakj bele annyi gázolajat amennyit csak tudsz. Így nalán még jó lesz. Egyébként meg a szerelőm is véletlenül csinált egyszer egy ilyet, neki olcsó volt. Szétszedte magának a komplett üzemanyagrendszert és kipucolta belőle a benzint, meg ráadásul az még kamrás dízel szóval ő megúszta.
2020. júl. 16. 16:31
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

>>> !!! NE PRÓBÁLJ MENNI VELE !!! <<<

^ ez a legfontosabb ^

A JÓ hír:

Pánikra semmi ok, hacsak nem volt matt üres a tank, valószínűleg nem tiszta benzint kapott a motor és az üzemanyagpumpa, úgyhogy nem kell túlaggódni, nem ment szét az autó, de teljesen le kell engedni a tartályt és át kell mosni az üzemanyagrendszert. Ha szerencséd van és találsz mára szervizidőpontot, holnapra készen lesz, rutin-javítás.

A ROSSZ hír:

Ezt trélerrel el kell vinni szervizbe, hogy ott megcsinálják. Ismétlem, ne próbálj meg menni vele, mert azzal viszont kinyírod a motort. Valószínűleg erről faterod is tudni fog.

...

Egyébként nyugalom, megesik az ilyen, hülyék vagyunk, megesik.

Nekem sikerült másfél liter AdBlue-val feltöltenem a hiányzó hűtővizet, ráadásul már csak akkor vettem észre, amikor jött a check engine hogy a hűtővíz hőmérője elkorrodálódott. Szerencsére az esetemben nagyobb baja nem lett, át kellett mosni a hűtőrendszert elég sokszor, de más nem ment tönkre. Elég sok korrózióvédő volt benne, ami nagyrészt ellensúlyozta.

A rossz üzemanyag amúgy messze az egyik leggyakoribb probléma, amiért kihívják a trélert. Angliai műsorban néztem, hogy a statisztika úgy jön ki, hogy kb. percenként megcsinálja valaki ezt a mutatványt.

Egy év múlva röhögve fogsz visszagondolni rá.

2020. júl. 16. 16:32
 18/33 anonim ***** válasza:
71%

Búcsúzz el az autótól! Jobbik esetben csak 200 ezer forintodtól!

Le kell venni a tartályt és át kell mosni vagy cserélni kell. De legalább 100E fölött lesz a javítás. + tréler mert így nem illik még be se indítani mert több kárt csinálsz. Így is beindítottad már eljutott a motorig a benzin (nagy mennyiségben, ami nem tesz jót neki. Ugye télen lehet 12 liter dízelhez max 1 liter benzint tölteni hogy jobban induljon, de nem így) így már az egész szerkezet megkapta a benzint..

Két kimenetel lehet :

1. Oda a szerkezet. Búcsúzz(atok) el tőle.

2. Vagy jobbik esetben (amire szerintem elég kicsi az esély) csak pár száz ezer forintba fog fájni. (tartály le, aztán csere vagy átmosás HA LEHET mivel már te TÖBBSZÖR beindítottad ami már eljutott mindenféle)

De majd írd meg (akár csak nekem privátba mert Qurvára érdekel) hogy mi lesz/lett a sorsa a gépezetnek, vagy neked! 😁😁

2020. júl. 16. 16:32
 19/33 anonim ***** válasza:
96%
Hát ha csak sima TDI nem annyira gáz. Ha magasnyomású befecskendezőrendszeres akkor....
2020. júl. 16. 16:35
 20/33 anonim ***** válasza:
88%

#17 voltam,

annyi még, hogy ha mindennél fontosabb, hogy a fater ne tudja meg, akkor esetleg kiszállós szervizt lehet hívni, csinálnak ilyet.

Pénzbe fog kerülni és utána még meg is kell tankolnod jól az autót, illetve ezt egy kicsit jobban meg fogja érezni a gép, mintha elvinnéd szervizbe ahol átmosnák az üzemanyagrendszert (elsősorban az üzemanyagpumpa fog valamennyivel előbb bedögleni, bár szerintem nem lesz túl nagy a különbség).

2020. júl. 16. 16:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!