Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Manuális váltásnál baj ha az...

Manuális váltásnál baj ha az utas is érzi ha sebességet vált a sofőr?

Figyelt kérdés

Automatákat néha illetik azzal, hogy "rossz mert érzed, hogy vált".

Eddig csak manuálist vezettem, és érezhető, hogy váltok néha.

#Sebességfokozatváltás
2020. júl. 15. 22:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Néha mindenkinél érezhető, senki sem tökéletes. Ha javítani szeretnél ezen, akkor gyorsabban nyomd be a kuplungot váltásnál és lassabban engedd fel. Fogáspontig mehet gyorsabban, ott tartsd meg egy picit és lassan engedd fel.
2020. júl. 16. 11:01
 12/12 anonim ***** válasza:

Ez olyan amit csak gyakorolni kell és egy idő után simán menni fog.

Nekem a saját autómban pár tízezer kilométer után már kuplung nélkül is megy a váltás, csupán meg kell találni a jó motor fordulat számot. Ha ügyes vagy akkor simán menni fog, illetve picit tovább csúsztasd a kuplungot azzal is lehet segíteni.

Én alapból, egyedül is figyelek erre, viszont vannak olyan pillanatok amikor nem igazán szokott érdekelni. Például ha olyan szituáció van ahol hirtelen kell gyorsítani.

2020. júl. 17. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!