Csak én érzem így, hogy hihetetlen bunkó néhány budapesti sofőr?
Hát figyelj, ez ilyen.
Ahogy az előző írta, vidéken is vannak bunkók, csak itt jobban koncentrálódik:
- Nehezebb forgalmi szituációk és dugók vannak -> feszültebb mindenki
- Az előbbiből adódóan sok a szabálytalankodó -> még feszültebb mindenki
- Mindenki siet, mert alapból is nagyvárosban sietősebbek az emberek -> aki feltartja őket, akár szabályosan, akár nem, az idegesíti őket.
Ez van, meg kell szokni. Egyébként engem nem nagyon szoktak leordítani meg ledudálni, ennek több oka lehet:
1) Lendületesen vezetek, nem vagyok gyorshajtó, de nem is tartok fel senkit túlságosan, a forgalom ritmusával megyek, vagy annál picit gyorsabban
2) Nem teszek hirtelen, váratlan mozdulatokat, ha nem muszáj. Indexet mindig időben kirakom (pedig BMW-t vezetek, hahaha)
3) Igyekszem előzékeny lenni, például ahogy írtad, ha egy sávból balra és jobbra is ki lehet hajtani a végén, de várni kell, akkor úgy helyezkedem, hogy a másik irányba ki lehessen tőlem menni. Ha látom, hogy valaki mögöttem siet, akkor igenis félremegyek, mert nem biztos, hogy azért siet mert egy farok, hanem mondjuk tényleg van rá oka. Nekem is volt már, hogy nem azért mentem 220-szal a pályán, mert akkora jampi vagyok, hanem mert Balatonról siettem haza Budapestre állásinterjúra, miután egy defekt miatt késésben voltam. Meg is érte, lett munka.
3) Ezt semmiképpen ne alkalmazd amíg nincs meg a jogsid, de bizony az van, hogy a KRESZ szép és jó, csak néha balesetveszélyes az, ha az utolsó pontig betartod. A belvárosban legfőképp. Van olyan forgalmi helyzet, ahol bizony nem tudod ésszerűen betartani és nem fenntartani ezzel tömegeket. Erre majd ráérzel, előbb legyen jogsid. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!