Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Így lehet autót tartani?

Így lehet autót tartani?

Figyelt kérdés

Sajna szükségessé vált egy autó, mert ősztől egyetemre járnék levelezőn hetente hétvégére.

A gond az, hogy panelban lakunk és nincs garázs.

A garázs hiánya nem is zavar, mert szutyok igénytelen autót vennék úgy is, ilyen F Astra, Swift kategóriát, tehát nem zavar, ha az eső elveri, télen meg hóban áll. Átmeneti megoldás lenne ez.

A nagyobb gond az, amire eddig nem is gondoltam, hogy a lomtár is nagyon kicsi, így felmerült, hogy hol tároljam a téli gumit? Meg ugye télen a nyárit. Ez egy kicsit elbizonytalanított. Mások is vannak így?

2020. júl. 14. 21:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nyilván nem fogom a szoba közepén tárolni. A lomtárba meg ha kinyitom az ajtót, ahhoz , hogy oda beférjek, először ki kell vennem vagy 5 zsákot, meg vagy 3 szekrényt, annyira össze van zsúfolva minden. Még a plafont is súrolja néhány cucc.

Marad a 4 évszakos gumi, vagy utánanézek a gumi tárolásnak szervizben. Nem tudtam, hogy van ilyen. Egyébként ez a 4 évszakos gumi kibír vagy 2-3 évet?

2020. júl. 15. 06:24
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy csomó gumisnál lehet tároltatni is a gumikat
2020. júl. 15. 08:10
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként ez a 4 évszakos gumi kibír vagy 2-3 évet?"

Futásteljesítménytől és a használat módjától függ. Elvileg bőven ki kell birnia normál használat mellett.

2020. júl. 15. 09:03
 14/17 anonim ***** válasza:
83%

"Fizikailag létezhet olyan, hogy ami nyáron jó, az télen is jó?"

Ombre, száz évig úgy autózott az emberiség, hogy nem is volt téli gumi.

"Egyébként ez a 4 évszakos gumi kibír vagy 2-3 évet?"

Csak ha nem driftelve jársz be az egyetemre. Amennyit te használni fogod, előbb fog elöregedni mint elkopni.

Ne parázz ennyire, semmi bajod nem lesz a négyévszakossal. Az lesz a legkisebb gondod.

2020. júl. 15. 09:21
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, akkor a gumi probléma megoldva.

Most már csak találni kellene hozzá egy jobb állapotú Swiftet,/F Astrat,/Corolla E11-et, amelyik nincs porrá rohadva. :D

2020. júl. 15. 17:24
 16/17 anonim ***** válasza:
Én 100 lóerős Opelen használt gumikkal jártam téli/nyári külön szettel sokáig. Aztán meguntam hogy 3. emeletre cipelgessem a téli-nyári cserekor a felnis gumikat, vettem új 4 évszakost 4 db-ot. A mai 4 évszakosoktól nem kell félni, pláne ha Swift/Astra kategóriára vennél. Én meredek, S kanyarokkal tűzdelt emelkedős kanyargós dombos részen lakom, van hogy 1-esbe vissza kell kapcsolni ha jön szembe busz stb a kanyarban, és a 4 évszakos gumival gond nélkül fel-le közlekedtem. Eleve nyáron jobb egy nyári, télen egy téli, de a mai gumik előbb öregszenek el mint hogy elkoptasd normál használat mellett, és ha megveszel egy téli+nyári szettet esetleg felnivel együtt, akkor már szinte az Általad vásárolni kivánt autó árának felét rá is költötted... Jó az a 4 évszakos, én Kumho-t használok, óriásit lehet spórolni ha körbekérdezel, nagy különbségek vannak árban a boltok között... Ja és 4 évszakossal nem kell gumisra költened szezon váltáskor....
2020. júl. 17. 03:17
 17/17 anonim ***** válasza:
Én értem és tudom milyen az, hogy ha egyszerűen nincs hol tárolni a plusz gumi szettet...Ha kis költségvetésű Swift/F Astra/Corollában gondolkodik a kérdező, tuti nem akar/nem fog évente 12.000 Ft-okat gumihotelre költeni :)
2020. júl. 17. 03:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!