Nehéz nagy kormány-holtjátékkal rendelkező autót vezetni, úton tartani?
Nem....
A mai fogasléces autóknak már nincs holtjátéka, a régebbi csigás kormányok alapból nehezebben fordulnak mint a maiak és itt már az idővel holtjáték is kialakul de szerintem sokkal közvetlenebb a csigás kormánymű mint a fogasléces.
Ez alatt ne azt értsd, hogy picit mozdítasz rajta és többet forog a kerék, pont az ellenkezője :D
Úgy értem a közvetlenebbet, hogy jobban érzed az autót mert erősebben kell kormányozni, jobban átjön az erőhatás.
Persze ez az én véleményem.
Próbálj ki egy régebbi 20+ éves szervós autót és megtudod milyen.
Mit jelent a nagy holtjáték?
Közúti közlekedésre alkalmatlan műszaki állapotot?
Zavaró az, ha az autó nem abba az irányba tart, amerre a kormány mozdításból a vezetője szeretné, hogy tartson, és ez súlyosabb esetekben már nem csak zavaró, hanem baleset veszélyes
Nagy holtjáték = több centis kormányfordulat amíg maga a kerék nem mozdul.
Öreg autóknál ezzel nem tudsz mit csinálni, honnan szerzel bele új kormányművet? Sehonnan.
Esetleg gyártatsz, iszonyat pénzért.
Igen.
Én egyszer egy nagyon elhanyagolt swiftet vezettem, aminek kb. 20 fokot fordult a kormánya, anélkül, hogy bármi történt volna. Ha nem volt legalább fél-fél méter mind a két oldalon, akkor már féltem és inkább lassítottam, pedig amúgy nem okoz gondot a centizgetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!