Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Így lehet autót tartani?

Így lehet autót tartani?

Figyelt kérdés

Sajna szükségessé vált egy autó, mert ősztől egyetemre járnék levelezőn hetente hétvégére.

A gond az, hogy panelban lakunk és nincs garázs.

A garázs hiánya nem is zavar, mert szutyok igénytelen autót vennék úgy is, ilyen F Astra, Swift kategóriát, tehát nem zavar, ha az eső elveri, télen meg hóban áll. Átmeneti megoldás lenne ez.

A nagyobb gond az, amire eddig nem is gondoltam, hogy a lomtár is nagyon kicsi, így felmerült, hogy hol tároljam a téli gumit? Meg ugye télen a nyárit. Ez egy kicsit elbizonytalanított. Mások is vannak így?

2020. júl. 14. 21:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%

Négy évszakost tegyél rá és ez megvan oldva.

De még nem kötelező a téli gumi használat nálunk, mivel szinte nincs is tél.

2020. júl. 14. 21:19
 2/17 A kérdező kommentje:
Ez a 4 évszakos gumi megoldás? Olvastam egy-két cikket, hogy a világon ennél nagyobb átb.szás a történelem folyamán még nem nagyon volt, mint ez. Fizikailag létezhet olyan, hogy ami nyáron jó, az télen is jó? Ha ez igaz, akkor tényleg meg van oldva a probléma, mert amúgy nyárival semmiképp nem kockáztatnék télen. Ha nincs is hó, de 0 fok környékén már nem olyan a tapadás.
2020. júl. 14. 21:25
 3/17 anonim ***** válasza:
68%

Ahogy az egyes is írja.

Azon kívül léteznek "gumi hotelek", ahol szakszerűen tárolják az épen nem használt szettet, és a csere is gyorsan megvan, nem kell órákat várni csúcsidőben a gumisnál.

Nem tudom hol laksz, vagy hova fogsz egyetemre járni, de érdemes ennek utána járni. Én budapesti vagyok, egy nagy autókereskedés és szerviz ilyen szolgáltatását használom már évek óta. Alkalmanként 12 000 Ft, ebben benne van a szakszerű tárolás és a csere is. Egy gumisnál csak a csere 5- 7000 Ft. Így meg nem kell fél évente az aktuális garnitúrát a kocsihoz cipelni, bepakolni, a levettet kivenni, a tárolóba cihölni. Oda megyek, fél óra alatt megvan a csere, és még kezet sem kell mosnom.

2020. júl. 14. 21:29
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nincs is hó, de 0 fok környékén már nem olyan a tapadás.

ma 21:25"

Rengeteg ismerősöm használ 4 évszakosat. Nincs vele semmi gond, csak minőségit kell venni.

2020. júl. 14. 21:33
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Legyenek jók a fékek, és vegyél nyugodtan 4 évszakost.

Kis teljesítményű autóra bőven jók.

2020. júl. 14. 21:36
 6/17 A kérdező kommentje:
A Hankook jó? Swiftre ezt az egy értelmes márkát találtam, igaz 65 ezer a 4 db, ez elég durva. :D
2020. júl. 14. 22:03
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt választottam:

[link]

Előbb amúgy az autót kell megvenni.

2020. júl. 14. 22:09
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
4 évszakos igazán nem jó, de lehet vele közlekedni. A gumi tárolását sok gumiszerviz vállalja, nézd meg mennyibe kerülne.
2020. júl. 14. 22:58
 9/17 anonim ***** válasza:
31%
Vidd fel a szobába ha nincs hely a lomtárban.:)
2020. júl. 14. 23:57
 10/17 anonim ***** válasza:
65%

Nincs sehol annyi hely, hogy egy 60cm átmérőjű 1 méter magas "gumihegy" elférjen?

Ugye viccelsz?

Ha mást nem, tisztára mosom, összecsavarozom, a tetejére teszek egy üveglapot és van egy autós-asztalom. :D

2020. júl. 15. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!