Hogyan vezettek "idegen" autót?
Ha valami okból kifolyólag nem a saját, megszokott autótokat vezetitek, akkor mennyire hamar alkalmazkodtok? Egyáltalán van szükség szokásra, vagy úgy mentek vele mintha azt vezettétek volna mindig is?
Egy vele született, tehetséges sofőr, versenyző gyorsan, ösztönösen vezet bármit amibe beül?
Nekem, személy szerint jócskán érezhető a különbség, na nem ilyen lefulladásban, vagy, hogy nem tudok sebességet váltani, hanem, ha más a kocsi mérete akkor nem úgy tolatok, lassabban megyek vele, nem szteppelek a pedálokon, és ütök le mindenkit az útról 140-el,sokkal jobban kell figyelnem a vezetésre.
6 vagyok
Értem. Hát szerintem nem is km-től vagy évtől függ, hanem hogy mennyire változatos útvonalakon jársz vele. Tavaly pl nyáron szállítottam belvárosban egy Transporter T5-el, 1000 km-en felül mentem vele városban, rengeteg parkolással, centizéssel. Akármilyen szűk helyre bealltam már vele, de 70 felett még sosem mentem vele, nem tudom milyen kanyarban, 100 körül, stb.
Kigurulásnál megnézem, mikor fog a fék és a gáz, manuális esetén hol kezd el fogni a kuplung, 1 perc múlva már elvezetem.
Szerintem természetes, hogy nem ugyanolyan dinamikával kezdesz neki állóhelyzetből egy idegen autónak, mint egy megszokottnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!