Mennyire voltatok bénák az első vezetésetek alkalmával? Nektek hogy mentek a dolgok?
Ma voltam először vezetni. Nincs lehetőségem mástól tanulni sajnos, így minden új. Sose fogtam még a kormányt.
Nem vártam sok előrelépést így, azonban mégis csalódott vagyok. Erősen nyomom a pedálokat, kanyar után nehezen vagy egyáltalán nem tudom egyenesbe hozni a kocsit, sebbváltót nem igazán tudom ránézés nélkül kezelni, az út vonalvezetését nehezen tudom követni. A lényeg hogy elég bénának éreztem magam. Már most érzem, hogy a 29 óra nem lesz elég, amit nem szégyellek csak vhogy extra balf@sznak éreztem magam. Normális ez?
2szer 50 perc volt. Oktató se kapott agyvérzést még. De attól félek velem öregszik egy 10 évet.
Milyen volt az első nektek? Vagy létezik olyan egyáltalán hogy vki tényleg a nulláról indul? Csak én vagyok ilyen "szerencsés" hogy nincsenek olyan rokonai akik segíthetnék? A legtöbb ismerősömet azért anyu-apu tanítgatta már suli előtt. Eléggé stresszelek most, ami ront a helyzeten tudom de még nem tudom kezelni. Ha van a tarsolyotokban vmi tanács szívesen olvasnám. Köszönöm szépen!
Én még 15. óra után is úgy bénáztam valamikor, hogy az csak na. :D Tényleg, kb. 12 órán keresztül egyszer se fullasztottam le a kocsit, aztán azután valamiért irtó sokszor lefulladtam. :D Pláne, hogy szinte mindig korán reggel vezettem, és mindig fáradt voltam. :D Én mindig akkor nyugtattam magam, hogy ha ennyi embernek van jogsija, akkor nekem is menni fog. Mármint na, lehet látni az utakon khmm.. elég sok béna sofőrt, akkor nehogy már nekem ne menjen. :D Egy csomószor vezetés után annyira rosszul éreztem magam, mert úgy éreztem, hogy nagyon béna vagyok. Uhh szörnyű volt amúgy. Mindenre annyira rápörgök, a vezetést is nagyon túlaggódtam. Szerintem azért is csesztem el az órákon ezt-azt, mert mindenen túlaggódok, és mindig féltem, hogy hibázok, és emiatt hibáztam is azért. :D Pláne, mikor volt, hogy amikor valamit elcsesztem, az oktató tökre úgy érzékeltette velem, hogy nagyon béna vagyok, meg hogy már jobban kéne, hogy menjen... Na, ezek után szörnyen is éreztem magam. Sokszor a vezetéssel álmodtam éjszaka. :D
De amúgy ne aggódj. Én is azt hittem, hogy a sebességváltó túl sok lesz, meg először mindig lenéztem amikor váltottam, de aztán pár óra alatt megszoktam, és már nem néztem le, max. néha, mikor nem voltam benne biztos, hogy hányasban is vagyok. Meg na. Én egy idő után nem magától a vezetéstől féltem, hanem attól, hogy elcseszem, és az oktató felemeli a hangját. Olyan érzékeny tudok lenni néha. :D Szóval nem tudom, szerintem az alapokat hamar meg lehet tanulni, pár óra után tényleg ráérzel kb. hogy milyen erővel kell nyomni a pedálokat, illetve, a kanyarral se lesznek problémák, és a váltóra is rá fog állni a kezed. Én egyébként az egyenrangú kereszteződéseknél voltam mindig béna. Mármint, ha pl. minden oldalról jön autó, akkor a kis fejecském annyira nehezen fogja fel, hogy kinek van elsőbbsége. Mármint tudom a jobbkéz-szabályt, és el is tudom mondani, hogy egyenrangú kereszteződésnél mikor ki mehet először, csak ugye élőben annyival másabb, pláne, hogy ott nincs annyi idő gondolkodni, pláne amikor dudálnak mögötted. :D
Amúgy ha belegondolsz, ez a 30 óra semmi. Mármint azt mondják, egy vezető kb. 100 ezer km után mondható tapasztaltnak. Na kérem szépen, 30 óra akkor még is mi? :D Oké, az alapokat meg lehet tanulni, de attól még édeskevés. Amúgy ne aggódj, szerintem ahogy telik az idő, egyre kevésbé fogsz ezen stresszelni, hajrá! Menni fog!
13.
Arról nem beszélve hogy ha rendes órába számoljuk 25 óra az legjobb esetben is.😁
Ajj csak legyen meg jövőhét kedden nekem is😁
Én is így próbálok hozzá állni a jövőheti vizsgához kár rá stresszelni ügyesebb úgyse leszek,vagy tapasztaltabb
😁.Na persze majd akkor nem lesz ez ilyen könnyű mondani
Utolsó! Így kell!
Ma úgy mentem vezetni hogy ennél jobban úgysem fogok tudni parkolni. És láss csodát. Mindegyik jó lett.
Úgy volt egy hete hogy felhívom az oktatómat, hogy menjünk vizsgázni mert jobb úgysem leszek. Sírtam, zokogtam, nem hívtam aztán fel, de sikerült ezt a parkolás dolgot is dlengedni végre. Ennek köszönhetően mindre azt mondta "nagyon jó" egyre (jobbra hátra) azt hogy "jó".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!