Mennyire voltatok bénák az első vezetésetek alkalmával? Nektek hogy mentek a dolgok?
Ma voltam először vezetni. Nincs lehetőségem mástól tanulni sajnos, így minden új. Sose fogtam még a kormányt.
Nem vártam sok előrelépést így, azonban mégis csalódott vagyok. Erősen nyomom a pedálokat, kanyar után nehezen vagy egyáltalán nem tudom egyenesbe hozni a kocsit, sebbváltót nem igazán tudom ránézés nélkül kezelni, az út vonalvezetését nehezen tudom követni. A lényeg hogy elég bénának éreztem magam. Már most érzem, hogy a 29 óra nem lesz elég, amit nem szégyellek csak vhogy extra balf@sznak éreztem magam. Normális ez?
2szer 50 perc volt. Oktató se kapott agyvérzést még. De attól félek velem öregszik egy 10 évet.
Milyen volt az első nektek? Vagy létezik olyan egyáltalán hogy vki tényleg a nulláról indul? Csak én vagyok ilyen "szerencsés" hogy nincsenek olyan rokonai akik segíthetnék? A legtöbb ismerősömet azért anyu-apu tanítgatta már suli előtt. Eléggé stresszelek most, ami ront a helyzeten tudom de még nem tudom kezelni. Ha van a tarsolyotokban vmi tanács szívesen olvasnám. Köszönöm szépen!
Először is, nyugi! :D
Én januárban kezdtem vezetni, ahogy elkezdődött az év. Előtte soha nemis próbáltam még, tehát én is a nulláról indultam. Nekem sem ment jobban, rutinon még az is gondot okozott hogy egyesben egyenesen tudjak menni. Nagyon féltem az egésztől, azt még hozzáteszem.
Az oktatóm nagyon kedves volt velem és türelmes. Március elejétől idáig nekem szünetelt a vezetés, 32 óránál járok. Már gond nélkül megy a vezetés, már csak a közlekedésen kell javítanom. Bele fogsz jönni, csak ne stresszelj rá. Ez az oktató dolga, ezt vállalta: megtanítani vezetni és közelekedni.
Nyugodj meg, ez teljesen normális.
Azért jársz, hogy megtanuld. Nem kell ráparázni, minél többet gyakorolsz, annál jobb lesz.
Biciklizni, korcsolyázni, gördeszkázni sem tanult meg senki 2 óra alatt profin.
Novemberben úgy indultam hogy nekem a kötelező minimum 60 óra.
Teljesen 0 ról indultam 31 éves nőként.
A mai napig is csak az oktatóval tudok gyakorolni.
Még tanulok.
Nem érdekel hány óra lesz!
Bár ma már ott tartottam, hogy szólok az oktatómnak, hogy akármennyi órát gyakorlunk nem fogok jobban megtanulni parkolni.
Tegnap szétszórt voltam kissé.
Szerdán viszont pöpecül ment minden, a parkolás is. Mondta is az oktató, hogy meggyőző volt.
Tehát tudom mit hogy kell de nem mindig sikerül.
Minél több órát veszel annál magabiztosabban kezeled a kocsit.
Úgysem lesz a jogsira írva, hogy hány óra után sikerült.
Ami nem megy, engedd el. Majd megy. Az elején vagy még.
Nekem a körforgalmak nem mentek. A kormányzás. Kb. a 15. órán úgy voltam vele, hogy akkor nem megy. Lesz@arom. A 16.-on már ment.
Ennyi az egész. Fejben dől el.
Tegnap jól akartam parkolni, nem ment túl jól.
Tegnapelőtt csak parkolni akartam és ment minden.
Utolsó vagyok! Ha az a sok kretén az utakon kapott jogsit, mi is fogunk. Így állj hozzá.
Gondolj bele 30 óra az 1 nap és 6 óra. Az irtó kevés. Egy nyelvtanfolyam is több hónapos. Járni is megtanul mindenki.
Van aki 10 hónaposan, van aki 16 hónaposan. De megtanulunk.
A leírtak teljesen normális jelenségek, azért van ott az oktató, hogy segítsen, közbe avatkozzon, ha szükséges.
Az autó vezetése csak gyakorlással tanulható, vagy aki gyorsabban ráérez, van, aki lassabban, de kb mindenki a felsorolt hibákkal kezdi.
A sokat emlegetett 30 órát meg felejtsd el, a tizedik óra után ne azt kezdd el számolgatni, hogy "jaj, már csak húsz van hátra a vizsgáig" - ha szükséges, vezess 50-60 órát (igen, pénzbe kerül), de fölösleges azért rohanni vizsgázni, hogy biztosan megbukj.
Szia! Teljesen magamra ismertem az írásodba😁én is full nulláról kezdtem február közepén nekem is nehezen indult be.Kb a 10.órától indult be úgy a kocsi kezelés váltás hogy ne vegye el a figyelmem utána már egyre jobban ment.
Sajnos nekem a covid 20.óránál bekavart 2 hónap kiesett akkor újra volt egy pici visszaesés,de belejöttem.ma ott tartok hogy 14.én vizsga😁addig még megyünk kb 50óra lesz így.
Én mikor első órán úgymentem mint te megkérdeztem oktatót mennyire vagyok reménytelen annyit mondott nincs baj ha a 20.óra után tartunk itt akkor van baj😁😁Szerencsére ez nemjött el😁De pont múltkor mesélte van akinek 20.óránál is nehéz megy egyenesen menni sávon belül.
Szóval ne várj magadtól csodát még, én is így éreztem túl sokat vártam el magamtól azt hidtem minden egyből megy,de belefogsz jönni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!