Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elszúrtam a fényezést, hogyan...

Elszúrtam a fényezést, hogyan tehető helyre a kocsimon?

Figyelt kérdés
A múlt héten a fák alatt parkoltam és az autómra több helyen is rácsöppent a fenyőgyanta. A gyantát sikerült eltávolítani WD40-el + egy mosogatószivacs durva felével és sajnos az lett a vége, hogy a lakkréteg megsérült, mattos szürke lett. Vettem polirszert, waxot, de nem segített az sem. Hogyan tudnám eltüntetni az okozott lakkhibát?
2020. júl. 1. 09:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha ennyire sérült, akkor szerintem az a legjobb, ha elviszed fényeztetni azt a részt.

Ha csak egy foltról van szó, az kb. kijön max 20-30e forintból és nem fog látszani, bár a rétegvastagság-mérő ki fogja mutatni, hogy ott fújva volt (ez nem feltétlenül baj).

2020. júl. 1. 09:24
 2/11 anonim ***** válasza:

Ajaj, jól összekarcoltad... Szerintem az ilyen karcok eltűntétése már nem az a kategória amit otthon házi praktikákkal, filléres cuccokkal, gyakorlat és szakértelem nélkül fillérekből el tudsz tüntetni.

Vidd el kozmetikába. Ott talán ki tudják polírozni.

Legközelebb használj mikroszálas kendőt és direkt erre való tisztítószert!

2020. júl. 1. 09:27
 3/11 anonim ***** válasza:
48%
Komoly polirozó anyagokkal ezt megoldhatod. Olvassál utána, hogy mi a jó és hogyan kell alkalmazni.
2020. júl. 1. 09:32
 4/11 anonim ***** válasza:
75%

Gratulálok.. ennyi eszed van.. folttisztító benzines ronggyal letörölhetted volna, de így fújathatod telibe az egész autót, szóval komám instant befizethetsz a fényezéssel egy "idiótaként nem dörzsizzük az autónk fényezését mert rácseszünk" tanfolyamra.

Komolyan röhögök hogy ilyen hülyék vannak. :D

2020. júl. 1. 10:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Na, de a lényeg, hogy a gyanta lejött, nem? :D

Tanulópénz lesz, szerintem ezt csak rendes fényezőben fogják tudni szépen megcsinálni. Normális műhelybe vidd, ahol helyes színt kevernek ki. Ha régi az autó, akkor szívás, mert nem egyszerre fognak mattulni a felületek ezután.

Legközelebb ne használj petróleumot meg dörzsiszivacsot a kocsid fényezett részén szerintem :D

2020. júl. 1. 10:59
 6/11 anonim ***** válasza:
El kellene vinni fényezőhöz. Erre szokták mondani, hogy tanulópénz.....
2020. júl. 2. 19:10
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen egy Suzuki Swift az áldozat 2001-es. Nem megy rá a gatyám a fényezésre, bár megmondom őszintén nem gondoltam, hogy ennyire sérülékeny a lakkréteg. 20 ezerért rendbe hozatom.
2020. júl. 2. 22:26
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
MINDEN autón ugyanígy jársz ha nekimész a dörzsivel..
2020. júl. 2. 22:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen mostmár tudom.
2020. júl. 2. 22:53
 10/11 anonim ***** válasza:

#7 Azért még egy Swift fényezése sem olcsó, 20ezerért rá sem néz a fényező. Hiába olcsó a kocsi, a festéknek, lakknak ára van.

Bár nem értem, mit gondoltál, hogy így csináltad? Miért nem egyből csiszolópapírral, vagy vésővel álltál neki?

2020. júl. 3. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!