Mennyibe kerül havonta egy autó?(tapasztalt emberek akik felirják költségeket)
Valaki tételesen letudná bontani nekem.
Lehetö legigénytelenebb autóval mondjuk egy jó állapotú Suzuki.
2 éves jogsival, Budapestiként, alap alsó kategóriás japán autóval nekem így indult:
Autó ára: 300,000 ft
Első szervíz: 100-150 ezer ft
Átírás, papírok, első biztosítás, parkolási matrica, M0 matrica: 120-150 ezer ft
Havi költségek:
Hetente kb 500 km-t teszek meg, 8-9 liter körüli városi fogyasztással, nem számolom pontosan havonta kétszer biztosan tele tankolom az autót, kb 22-26 ezer ft. Néha talán háromszor is.
Biztosításom baromi magas, öreg autó, Budapesti, fiatal, kezdő: negyedévente fizetek 32 ezer ft-ot. 10 ezer ft-ot minden hónapban félreteszek rá.
Sok baja nincs az autónak a korához képest. Nem költök rá sokat, mert tudom, hogy nem éri meg. Ha valami kattog, kopog, nyikorog, nem stimmel viszont azonnal viszem szerelőhöz.
Szerelési díjak nagyon korrektek (ismerős) ez mondjuk sokat számít.
Alkatrész is olcsó, Bárdis kedvezmény.
Tehát havonta az, hogy fenntartok egy alap 1.3 benzines autót, havi átlag 2000 km-t megtéve, Budapesti fiatalként nekem kb: 36,000 Ft, plusz ha valami baja van.
Akinek egy rossz swift vásarlásához ilyen szintű lebontásra számolgatásra meg garasoskodásra van szüksége.....na annak biztosan nem valo az autozas.
Mint már írták ha egy métert nem mész vele az adott honapban akkor is penzbe kerül.A biztositas-benzin kötelező pároson kivul meg ha barmit kell ra költeni azt miből fogod állni?!?Mert kolteni minden kocsira kell,meg a swiftre is
Amortizációt mivel kp-re vettem.
+ 5% kamatot amit 4.5 millióért kapnék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!