Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dacia Logan/Sandero autót...

Dacia Logan/Sandero autót tényleg nem jó autópályán használni?

Figyelt kérdés
Ár tekintetében vonzóak, de sok helyen írják, hogy alacsony teljesítmény miatt nem nagyon lehet vele normálisan pályán menni. Nem az lenne a fő használati irány (elsődlegesen munka, bevásárlás), de azért ha pl el akarnék menni tengerpartra akkor azért jó lenne ha menne a dolog.
2020. jún. 23. 18:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
70%

"Sokan pedig sokan az mondják, hogy jobban használható a Swift."

Nekem az van. Vannak előnyei: nem romlik el semmi rajta. 6 év 90.000 kilométer alatt egy izzó sem adta meg magát. Olcsó a márkaszervize. Viszont az ülése 1 óra vezetés után... katasztrófa. A derekam nem fáj benne. A seggem. Nem epadás. A szivacs vékony. A futóműve... inkább rázóműve. A szigetelése. Télen hiába megy a fűtés benne, fáj a karom a lábam. A Reuma és a Swift találkozója katasztrófa.

2020. jún. 24. 15:25
 12/12 anonim válasza:
Igaz, picit régi már a kérdés de azért leírom én is a tapasztalataimat. Az ülés szempontjából én kényelmetlennek nem találom de kényelmesnek sem. Sokkal szívesebben ülök bele a majdnem 20 éves Cliomba mint a Loganbe ebből a szempontból. Vezettem már 4 órát is közel egyhuzam az Logannal, nem fájt semmi de azért örültem, hogy kiszállhattam. Nekünk az 1.5 dci motorral van szerelve, ebből adódóan pályázásra teljesen alkalmas. A szélzaj tényleg nagyobb mint egy Vw konszernes autóé (azért ezt a példát hozom, mert hosszútávon másba nem ültem még) de engem kárpótolt érte, az 5.0-ás fogyasztás 140-es tempomatnál. A daciák olcsón fenttartható fapados autók, aminek van előnye és hátránya is. Az előbb említett 1000ccm-es motorokkal én személy szerint nem venném, nem vagyok híve ennek a kisköbcentis turbósításnak, de tény, hogy vársoba olcsón járni tökéletes. Ettől függetlenül évi 2-3 pályázást gond nélkül kibír ez is. Én inkább dízel párti vagyok, és amennyire féltem egyébként ettől az 1.5dci-től, annyira elégedett vagyok vele. Nevetségesen alacsonyan fogyaszt az első pár tankolásnál nem hittem el amit fedélzeti számítógep mutatott, így inkább magam is kiszámoltam mennyi az annyi de nem hazudott. Emelett mivel dízel van benne nyomaték is, egy 90-100-as előzést simán beválalok vele míg az előbb már említett Clioval (1.4 16v 98le) már el kell gondolkozni rajta. Egy szó mint száz teljes mértékben ki fogja bírni a horvát tengerig a 1000-es motor is, azonban ha kicsit többet jársz vidékre én elgondolkoznék az 1.5 dízelen is.
2020. okt. 21. 21:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!