Érdemes dízel autóba a drágább prémium üzemanyagot venni? Vagy felesleges?
Szerintem semmi értelme.
A cégautók, kisteherautók is szinte mindenhol alap dízelt kapnak és mégis elfutnak többszázezer km-t.
A fogyasztásban sincs akkora különbség, hogy kompenzálja a magasabb árat.
Igazabol, de megeri. A cegesek es kisteherek pont ezert mennek el csak par szaz ezret, tobbek kozott ezert.
Dizelbol inkabb erdemes jot tankolni mert tobb alkatreszt is maga a tuzeloanyag ken. Persze akkor van ertelme ha nagyon hosszu idore tervezel az autoval, mert a rossz gazolajtol nem egyik naprol a masikra hal meg.
Egyetlen egy kamion és teher autóba se tesznek drága gázolajat és mégis elmennek a millió km-en túl is.
Teljesen felesleges, de ha neked a lelked simogatja akkor nyugodtan tankolj azt.
Most hogy lent volt az ára, 3 hónapig csak prémiumot tankoltam. Fogyasztás és teljesítmény nem változott.
Télen amikor hidegebbek vannak, még akkor szoktam bele prémiumot tankolni, de csak azért hogy ne dermedjen bele.
Normál gázolajjal jártam már úgy kistehernél hogy beledermedt. Elindult az autó de le is állt egyből, a szűrői teljesen eldugultak. Szűrő cserével és egy kis hőlégfúvózással megoldódott, de többet én nem akarok ezzel kínlódni. Nagy hidegben csak a prémium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!