Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes dízel autóba a drágább...

Mindentudó99 kérdése:

Érdemes dízel autóba a drágább prémium üzemanyagot venni? Vagy felesleges?

Figyelt kérdés
Először van dízelem. Az autószerelő azt mondta csak a prémium jó. De nyilván a másikkal is járnak
2020. jún. 23. 18:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
47%
milyen kocsi?
2020. jún. 23. 18:45
 2/16 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem semmi értelme.

A cégautók, kisteherautók is szinte mindenhol alap dízelt kapnak és mégis elfutnak többszázezer km-t.

A fogyasztásban sincs akkora különbség, hogy kompenzálja a magasabb árat.

2020. jún. 23. 18:57
 3/16 crudy ***** válasza:
24%

Igazabol, de megeri. A cegesek es kisteherek pont ezert mennek el csak par szaz ezret, tobbek kozott ezert.

Dizelbol inkabb erdemes jot tankolni mert tobb alkatreszt is maga a tuzeloanyag ken. Persze akkor van ertelme ha nagyon hosszu idore tervezel az autoval, mert a rossz gazolajtol nem egyik naprol a masikra hal meg.

2020. jún. 23. 19:09
 4/16 anonim ***** válasza:
59%

Egyetlen egy kamion és teher autóba se tesznek drága gázolajat és mégis elmennek a millió km-en túl is.

Teljesen felesleges, de ha neked a lelked simogatja akkor nyugodtan tankolj azt.

2020. jún. 23. 19:13
 5/16 crudy ***** válasza:
16%
Na a kamion meg jumper/master/primastar stb. az egeszen mas.
2020. jún. 23. 19:47
 6/16 anonim ***** válasza:
24%

Most hogy lent volt az ára, 3 hónapig csak prémiumot tankoltam. Fogyasztás és teljesítmény nem változott.

Télen amikor hidegebbek vannak, még akkor szoktam bele prémiumot tankolni, de csak azért hogy ne dermedjen bele.

Normál gázolajjal jártam már úgy kistehernél hogy beledermedt. Elindult az autó de le is állt egyből, a szűrői teljesen eldugultak. Szűrő cserével és egy kis hőlégfúvózással megoldódott, de többet én nem akarok ezzel kínlódni. Nagy hidegben csak a prémium.

2020. jún. 23. 20:17
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
Kb minden 10ik teletanknál lehet érdemes a prémium, de az is csak a plusz adalékok miatt.
2020. jún. 23. 22:28
 8/16 anonim ***** válasza:
78%
Egy normálisan karbantartott motornak nincs szüksége semmilyen adalékra. A reklámokban sem a semmiért van mindig minden feltételes módba téve, az az egyszerű oka neki, hogy ne legyenek perelhetőek a kúttársaságok, mert épp nem jött be a beígért hatás.
2020. jún. 24. 02:21
 9/16 anonim ***** válasza:
40%
5. Miért lenne más?
2020. jún. 24. 05:05
 10/16 anonim ***** válasza:
57%
Azért az elég furcsa hogy ennyire bedőlnek sokan a reklámoknak.
2020. jún. 24. 05:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!