Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kéne ezt finoman,...

Hogyan kéne ezt finoman, polkorrekt módon megkérdezni az oktatómtól?

Figyelt kérdés

Nagyon sok pénzem, és időm benne van már az autóvezetés-tanulásban, és nem sokára le is jár a két évem. Ilyen meg olyan okok miatt félbe kellett szakítanom az tanulást, így közel egy év alatt eddig egyszer jutottam forgalmi vizsgára, ami nem jött össze. Oktatóm szerint ha a következő vizsga nem sikerül, nem tudja garantálni, hogy kapok még vizsgaalkalmat. Szerinte egyébként jól és biztonságosan vezetek, de néha ha kicsit stresszesebb vagyok, hajlaos vagyok benézni mondjuk egy táblát, de perszer utána mindig megállunk megbeszélni a hibát.

Elég sok budapesti ismerősömtől hallottam ilyet, hogy fizettek az oktatónak, és cserébe mind átmentek. Sokan úgy, hogy előtte többször buktak. Nekem nem tűnik korruptnak az oktatóm, soha nem is hozta fel, hogy fizessek, ha nem akarok megbukni, de nem egy embertől hallottam, hogy fizetett, átment, és azóta rendszeresen és biztonsgosan is vezet. Hogy kéne ezt finoman megkérdezni az oktatótól, hogy lenne-e erre lehetőség vagy inkább felejtsem el?

Főleg budapestiek véleményére lennék kíváncsi, és olyanokéra, akiknél ez valóban bevált.

2020. jún. 20. 19:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
55%
Ha eddig nem hozta fel, valszeg nem véletlen :) Esetleg olyasmit kérdezhetsz, ha nagyon feszegetni akarod a témát, hogy "és van valami más módja, hogy könnyebb legyen a vizsga?"
2020. jún. 20. 19:45
 2/15 A kérdező kommentje:
Ismerősöm is nála tanult, neki se hozta fel alapjáraton. Aztán mikor hverom felhozta a témát, akkor szépen elmondta neki, hogy igez, ez a relitás.
2020. jún. 20. 19:47
 3/15 anonim ***** válasza:
70%

Én oktatóm se mondta soha, a sokadik bukás után mondtam neki nagy kínban, hogy van erre a célra némi pénz nálam. Erre jól leb.ott, hogy miért nem mondtam, az első alkalommal is átmehettem volna így.

Szólj neki, hogy szívesen megtámogatnád a sikeres vizsgát.

2020. jún. 20. 20:05
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
Diszkréten kérdezd meg, hogy nem-e kaphatnál némi segítséget a vizsgán. Mire gondol? Hogy lenne nálam egy kisebb összeg köszönet képpen(!!!) amit előre odaadnék. (kacsint)
2020. jún. 20. 20:18
 5/15 A kérdező kommentje:
3) Ez mondjuk sokat elmond Magyarországról. :D Végüli az oktatónak mindegy kit oktat, pénz az pénz.
2020. jún. 20. 20:29
 6/15 anonim ***** válasza:
55%
Szólsz neki óra közben, hogy szeretnél valamit kérdezni az autón kivül. Kiszálltok, és ott megkérdezed egy az egyben. Aztán megmondja, hogy vállal e ilyet, vagy nem.
2020. jún. 20. 21:57
 7/15 anonim ***** válasza:
70%

Na ne már. Mi az hogy egy bukás után ha még egyszer megbuksz, akkor nem tudja garantálni a következő alkalmat? 4-5-6 bukás után szoktak elküldeni valami központi helyre, ahol megvizsgálják, hogy egyáltalán alkalmas vagy-e.

Mondjuk azt meg abszolút nem értem, hogy hogy lehet KÉT évig csinálni egy jogsit. Ez jobb esetben 2 hónap, rosszabban mondjuk 4-5.

2020. jún. 20. 22:43
 8/15 A kérdező kommentje:
Mert mondjuk 3 honapig nem volt oktato, aztan 7 honapig kulfoldon voltam dolgozni, koronavirus stb. En se igy terveztem, gondolhatod.
2020. jún. 20. 22:45
 9/15 anonim ***** válasza:
A vírus miatt, ha jól tudom, most jár egy kis plusz idő.
2020. jún. 22. 18:28
 10/15 A kérdező kommentje:
Meglett :)
2020. jún. 29. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!