Oktatóm szerint ezért simán megbuktathatnak, szerintetek?
Figyelt kérdés
Jobbkezes utcák. Én tipikusan az a tanulóvezető vagyok, aki ha bizonytalan, hogy most jobbkezes utca következik, akkor megáll. Tipikusan olyan forgalmi szitukról beszélek, amikor az álló autók miatt nem látok be, hogy most van-e a jobb oldali utcánál "macisajt" tábla, így inkább biztos, ami biztos megállok, és körülnézek. Persze, aki naponta 10x elmegy ott, nyilván tudja mi a járás. Oktatóm szerint ezért simán buktathatnak, hogy nem ismertem fel a forgalmi helyzetet, viszont ha véletlenül meg jobbkezes utca van, nem lassítok, akkor meg azért vágnak meg. Mi a véleményetek erről?
Lehet azért szól be, mert már korábban ki kellett volna derülnie, hogy védett úton haladsz. Ez nem oldódik fel magától, így felesleges minden utcasarkon táblát keresgélned.
2020. jún. 19. 16:08
12/22 A kérdező kommentje:
Koszi a magyarazatot. :)
2020. jún. 19. 16:10
13/22 anonim válasza:
Ez ilyen mondvacsinált tipik buktatóbszöveg. A megállást pont az indokolja legerősebben, hogy nem látod be a kereszteződés és nem látod hogy van-e a másiknak táblája. Eleve amikor érkezel élével látod, ráadásul a hátulja szürke, belolvad a háttérbe. Amikor az alakját is látod, akkor már bent vagy a kereszteződésben - az már késő. Éjjel meg esélytelen. Éjjel még én is inkább megállok ha nem jártam még arra, nappal csak lassítok, de én már nem vagyok kezdő. Az hogy mögöttem kit mennyire tartok fel: nyers lesz, de leszarom. Nem fizeti ki ha balesetem lesz, ha meg annyira nyomni akarja, menjen fel a pályára, 150-ig nincs bünti.
2020. jún. 19. 16:19
14/22 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom tanulóként. Ha zavarja a sebességem, a következő lehetőségnél kerüljön ki. Imádom, amikor valaki rám dudál, mert én szabályosan a megfelelő sebességgel haladok, de az amögöttem lévőnek nem tetszik... Ezt oktatóm pesti népbetegségnek hívja.
2020. jún. 19. 16:26
15/22 anonim válasza:
"mert ha egy út védett, akkor végig az - KIVÉTEL, ha van forgalmi rend változásáról tájékoztató tábla (pl. te is kapsz egy maci sajtot)."
Erre azért én nem vennék mérget. Főútvonalra 100%-ban igaz ez, de egy "mezei" védett út bármelyik kereszteződésben egyenrangúvá válhat vagy épp fordítva. Persze 99%-ban bejön ez, de elég egyszer tévedni.
2020. jún. 19. 17:36
16/22 anonim válasza:
Védett út nincs. Ha nem főút, akkor csak az egyes kereszteződésekben lehet szabályozott az elsőbbség. Nincs olyan, hogy ha az elsőnél elsőbbségünk van, akkor teljes hosszában mindig mi mehetünk.
2020. jún. 19. 20:54
17/22 A kérdező kommentje:
Atmentem :)
2020. jún. 29. 17:23
18/22 anonim válasza:
Nem vagyok rám, de:
A körülményektől függően 30-40-el "döngetek" a jobbkezes zónákban, gyorsabban semmiképp. Amikor észreveszem a kereszteződést, elveszem a lábam a gázról, ha nehezen belátható a kereszteződés, visszaváltok. Benézek, majd megyek tovább.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!