Van olyan nagy használtautó kereskedő cég, amelyik korrektnek mondható?
Tehát ami nagy cég, ismert márka, sok autóval, és amellett, hogy persze akarnak hasznot maguknak, a márkájuk védelmében nem adnak el komoly ismert rejtett hibákkal autókat, mert fontos nekik a hírnevük.
Ezért persze lehet, hogy 10-20%-kal drágábban adják a kocsit, mint máshol, de legalább nem kell még 30%-ot rákölteni a javításra.
Van ilyen cég?
Kereskedő már nem lehet közvetítő. Csak saját autóikat árulhatják.
Ha azt veszed észre, hogy ez nem így van, akkor biztosan trükköznek valahogy, jobb elállni a vételtől.
Arra azért figyelj oda, hogy több esetben a cégnév eltér a bolt megnevezésétől. Ez önmagában nem jelent problémát.
Én ismerek embert, aki még évekkel ezelőtt vett a Becsületesneppertől autót, ráadásul egy régi BMW-t, tudjuk, hogy azokkal mekkorát lehet sz*pni.
Minden el lett róla mondva, és az évek múltával sem derült ki semmi rejtett hiba. Nyilván ettől függetlenül nem volt olcsón fenntartható, BMW-ből a nepper sem csinál Suzukit, de ennél fájdalommentesebben ilyen autót venni szerintem nem lehetett volna. Ára persze volt. Ő is behozatta magának, mert nem volt itthon olyan példány, amilyet szeretett volna.
Az előző két autómat abszolút a megérzéseimre hagyatkozva vettem meg.
Az egyiknél kavicsos kereskedésben nagyjából megnéztem az autót, kívül-belül jó állapotban volt, műszakilag fogalmam sem volt, mert annyira nem értek hozzá. Viszont megvolt a szervizkönyve, végig pecsételve, az első tulajnak az olasz kereskedés által adott emléklap, amiben gratuláltak az autóhoz. Valamint az eredeti értékesítő névjegykártyája, a hátuljára tollal felírva a rádió kódja. Engem ez győzött meg, nem az, hogy a szomszéd szervizben ránéztek 10 percre, és azt mondták, hogy jó.
A másikat magánszemélytől vettem, amikor a telefonban negyed óra után megkérdezte, hogy ha megveszem az autót, akkor megyek-e majd velük márkatalálkozókra, az ott dőlt el. Még nem is láttam az autót, de már tudtam, hogy jó lesz.
Szóval a körülményekre is érdemes figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!