Van olyan nagy használtautó kereskedő cég, amelyik korrektnek mondható?
Tehát ami nagy cég, ismert márka, sok autóval, és amellett, hogy persze akarnak hasznot maguknak, a márkájuk védelmében nem adnak el komoly ismert rejtett hibákkal autókat, mert fontos nekik a hírnevük.
Ezért persze lehet, hogy 10-20%-kal drágábban adják a kocsit, mint máshol, de legalább nem kell még 30%-ot rákölteni a javításra.
Van ilyen cég?
Nem feltétlen olyan nagy "cég", de szerintem érdemes lehet megnézned/felkeresned a Becsületesneppert. Gödöllőn van a telephelye. Ha nem találsz nála olyat ami megfelelne akkor keres az igényeidnek megfelelőt és akár külföldről is behozza. Nyilván ez már egy szolgáltatás is, tehát ennek is ára van, de jobban megéri mint belefutni egy átverésbe.
Személyesen nem ismerem, csak a közösségi oldalakon követem figyelemmel. Rendes embernek tűnik, vannak videói is youtube-on amivel az embereket próbálja segíteni, hogy milyen átverésekbe futhatnak bele.
#2 Máshol meg azt olvasom, hogy a kereskedések nagy része teker, meg eltitkol hibákat.
Az autónak lehetnek hibái, de akkor az legyen leírva, illetve ha kijön valami hiba, akkor ne mossák kezeiket.
Szóval korrekt cégnél ilyenre is gondolok, hogy ha kijön valami komoly rejtett hiba, akkor visszaviszem, és nem akadékoskodnak, hanem kijavítják vagy kompenzálnak.
Márkakereskedések gyakran árulnak használt autókat és velük nem szokott gond lenni.
Kollégám egy Ford Focust vett az M3 bevezetőn lévő márkakereskedésnél (beszámították valakinek aki ott vette az új autóját). Egy pár hónap után elkezdett valami kopogni az autóban elöl és szó nélkül garanciában kicserélték a fél futoművet.
#3: egyszer próbáltam általa autót hozatni Németországból. Ledöbbentem, amikor átküldött egy foglalói szerződést, ami alapján azt gondolta, hogy majd kezébe nyomok több millió forintot, mindenféle fedezet nélkül. Még csak nem is megbízói szerződés volt.
#4: erre van a szavatossági jog és az AutoDNA meg hasonló oldalak. Sőt, most már a magyarországi nyilvántartásból is lekérheted az autót, ingyen. Ha látsz valami furcsaságot ezekben a jelentésekben, akkor ne vedd meg az autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!