2020-ban, aki így járt el, mégis mennyi volt a vizsgabiztosnak járó "tarifa"?
Legtöbb ismerőöm - budapestiek - mesélték, hogy egytől egyig fizettek az oktatónak, sőt valakinél elvárás is volt, hogy fizessen annak érdekében, hogy a vb ne buktassa meg. Ezen mondjuk eléggé meglepődtem, hogy ez van akinél elvárás is, de ha ez a rendszer akkor ez van. Szerintetek 2020-ban mennyit érdemes odacsúsztatni az oktatódnak, hogy biztosra menj a vizsgán?
Mielőtt bárki kérdezné, nem nem vezetek közveszélyesen, tény hogy lassabban megy mint az átlagnak, már 60 órán túl vagyok. Viszont lejárt lassan a 2 évem, és inkább biztosra mennék, minthogy még egyszer végig kelljen járni az egész képzést.
Én 2014-ben csináltam B-s jogsit, 2015-ben A2-t, 2018-ban A-t.
Soha senkit nem fizettem le. B-s másodjára sikerült, peches voltam picit, A2 is másodjára, ott én az én hibám volt, A pedig elsőre. Mindezt Budapesten, ahol itt a gyakon mindenki szerint kötelező a lefizetés.
Szerintem nem éri meg lefizetni őket. Amíg lesz ember, aki így megy át, maradni fog ez a rendszer. Nem a diákoknak kéne lefizetésekkel eltartani a rendszert, hanem a fejeseknek kéne rájönniük, hogy reformra volna szükség. Amíg ilyen sok a lefizetés, van egy kialakult egyensúly, amibe nem akarnak belenyúlni. Ha mindenki abbahagyná a lefizetést, akkor az oktatók, vizsgabiztosok előbb-utóbb kiharcolnának egy reformot.
Nagyon jol ratapintottal a lenyegre. Hogy ez egy kialakukt rendszer, es en mar hallottam az oktatomat panszkodni egy masik oktatonak arrol, hogy mi van ha egyszer beavatkoznak a lefizetos rendszerbe. Tisztan ertettem a szavaibol, hogy errol beszelt. Ugyanakkor sokak velemenyevel nem ertek egyet.
1.ha valaki kozveszelyes, szabalyt sert, ugyse engedik at, azon nem segit a kenopenz.
2.nincs arra semmi bizonyitek, hogy ez egyaltalan a vizsgaztato zsebeben vagy valaki maseban landol-e.
3.sokan szerintem pont hogy tudunk vezetni, elegendo rutinunk van a vizsga letetelehez, de megvan bennunk a félsz, hogy mi van ha megis megbuktat a vb es ez rontja a teljesitmenyt. Batyam meselte, hogy fizetett, de benne ez olyan megnyugvast jelentett, hogy kb nem is hibazott.
#14 Bulgária után Magyarországon van a legnagyobb korrupció az unióban.
Magyarországon a rendőr visszaad a nagyobb címletből, a kialkudótt összeg szerint. Ez nem vicc, de már nagyon humoros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!