Melyik autó márkát/motorkonstrukciót kerülöd és miért? Tapasztalat is jöhet!
Hát nekünk egy Peugeot 106-osunk van otthon már 6 éve. Most lett rá először költve a gumin és az olajon kívül, mégpedig az első kerékcsapágyak és első fékszett. Ennyi, a 6 év alatt, rozsda csak a festékleverődéseknél van. Úgyhogy én vettem magamnak egy 1.6 benzines 306 cabriot. Az is nagyon strapabíró, ha a hátsó futómű rendben van tartva. A PSA akkori TU blokkjai nagyon jók, azokkal nincs baj.
Személyes tapasztalatok ezek.
Bátyámnak egy Mazda MX5-je és egy gombóc Civicje volt eddig. Ezekkel sookkal több futómű gond volt, hiszen alacsonyabbak és komplikáltabbak, nem bírják a hazai kátyúkat úgy, mint a kenődős francia hajók. És persze a Mazdán a rozsda, az nagyon nagy tétel, időben meg kell fékezni és semmi esetre sem szabad kint tartani, csakis garázsban.
Más autókhoz nem volt eddig szerencsém :)
(Ja még egy picit vezethettem apám 1.3 Wartburgját, ott a váltó a gyenge pont, meg az üzemanyagrendszer.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!