Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ennyitől lehet baja az autónak?

Ennyitől lehet baja az autónak?

Figyelt kérdés
Pályára hajtottam fel, elindulástól kb 10 km-re, pont egy kamionsor mögé sikerült besorolni, a távolban meg sokan jöttek, így úgy döntöttem padlógáz, és gyors kielőztem a sort. Az aggodalmam viszont hogy az olaj csak 90 fok körül volt, ha jól emlékszem (obd-s olvasóval néztem), viszont utána 100-ra ment fel és ott is maradt, tehát az lehet az üzemi hőfoka. Kérdésem, hogy okozhatott-e kárt ez a padlógázas gyorsítás, nem teljesen üzemmeleg olajjal? (turbódízel motor, 5w-30 olaj, kb 4000-ig ment fel a fordulat)
2020. jún. 3. 13:51
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Ebből generál lesz.
2020. jún. 3. 14:05
 2/9 anonim válasza:
100%
Nem, ettől még nem lesz baja, nemhogy generál, akkor van baj ha ezt valaki rendszeresen teszi.
2020. jún. 3. 14:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, egyszeri alkalom után még nincs okod félni.
2020. jún. 3. 14:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez csak kamukérdés lehet
2020. jún. 3. 15:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Ezektől a kérdésektől kivagyok. Olyan mintha leírnád azt, hogy egyszer megittál egy felest és akkor most májrákod lesz?
2020. jún. 3. 19:06
 6/9 anonim ***** válasza:
És padlógázas előzésnél nézted az OBD-olvasót? XDDD
2020. jún. 3. 21:09
 7/9 A kérdező kommentje:
Ez kb egyszeri eset volt, nem is emlékszem mikor padlóztam utoljára, de mindig próbálok azért figyelni hogy eleget menjek előtte mielőtt nagyobb gázt nyomok. A teló le volt rakva, miközben mutatta, előtte kicsivel pillantottam rá, azt hittem 90 fok az üzemi hőfoka, mint a hűtőfolyadéknak, azért is gondoltam hogy akkor egy padló belefér. Ha tudom hogy 100,akkor inkább nem nyomok addig.
2020. jún. 3. 22:17
 8/9 anonim ***** válasza:

"Pályára hajtottam fel...a távolban meg sokan jöttek..."

A pályán jöttek szemből?

2020. jún. 5. 19:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Dehogy... :D tükörben láttam a lámpákat
2020. jún. 6. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!