Mennyire nehéz elsajátítani a manuáli sebességváltó használatát?
20 éves fiú vagyok, még nincsen jogosítványom, eddig nem is igazán gondolkoztam rajta, mert eddig nem volt autónk, viszont a héten sikerült a szüleimnek venniük egy 2006-os Opel Zafirát, és hát elkezdtem érdeklődni a vezetés iránt, viszont egyedül egy dolog tart vissza a jogosítvány szerzéstől; manuális sebességváltó használata.
Valahogy nekem túl bonyolultnak tűnik az egész rendszere, mert figyelni kell a fordulatszámot, a sebességet, a kuplongot lenyomva tartva, sebességet váltani, és akkor még nem is említettem meg a forgalmat.
Na igen, #20 válaszadó jól látja a probléma gyökerét.
3 pedálhoz csak 2 láb jut, és a kormányt is hol jobbra, hol balra lehet (vagy kell?) tekerni. Aztán ott van az a rengeteg kapcsoló!
Az egyiket nyomni kell, a másikat húzni, a harmadikat fordítani, aztán karok, tekerők, kallantyúk..... aztán ott van az az érintőképernyős izé a sok hülye ábrájával, meg az amelyik beszél, hogy itt fordulj be, menj tovább, és ha a kulcsot benne hagyod akkor sípol, ha kinyitod az ajtót bim-bamozik.
Szóval, nagy kihívás az autóvezetés. :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!