Pályán 130-al miért nem közlekedhetnek a belső sávban?
Figyelt kérdés
Ennél többel egyébként sem lehet közlekedni. Akkor mégis mire fel a villogás, nem tartom fel a forgalmat, hiszen a hivatalos maximális megengedett sebességgel haladok. Megértem én, hogy xy siet, én is szoktam, de kizárólag, ha nincs előttem forgalom. Nem állok be valaki mögé villogni "mert én olyan kib@szott fontos vagyok, hogy nekem szabad 180al és ez mit lassuzik előttem".2020. máj. 30. 13:05
1/20 anonim válasza:
Én kb. 120-al szoktam menni, mert nem bírja a Győrság az autóm, még sem villognak le soha, csak akkor előzők, hogyha látom, hogy akadályozása nélkül meg tudom tenni. Ha te ezt nem érzed, az a te hibád. Volt már, hogy elkezdtem előzni egy kamiont, S akkor láttam még, hogy egy egész sor van előtte, mögöttem meg már jöttek..Besoroltam egy üres helyre, aki megelőzött villogott is elakadasjelzovel, hogy köszi, aztán folytattam az előzést tovább
3/20 anonim válasza:
Tanuld meg hogy jobbra tartási kötelezettség van.
Nem kell önkéntes rendőrt járszanod.
Ráadásul biztos hogy csal az órád jócskán és közel se annyit méssz amennyit mutat.
4/20 anonim válasza:
Lakott területen kívül, minden párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, kötelező jobbra tartás van. Akkoris, ha a megengedett legnagyobb sebességgel mész.
5/20 anonim válasza:
1. Vagyok, amúgy az én órám sem jól mér. amikor az autó szerint 130-al megyek, az valójában 114 km/h
6/20 anonim válasza:
Nem a te feladatod megakadályozni valakit abban, hogy 180-nal menjen, ha épp olyan kedve van. Ha van rá lehetőséged, akkor térj ki előle. Szándékosan feltartani parasztság.
7/20 anonim válasza:
Micsoda hétköznapi hősök járnak közöttünk. Igazi superman vagy.
8/20 A kérdező kommentje:
Teljesen megértem, hogy nem az én dolgom, csak zavar, hogy vannak akik törvényen kívülinek gondolják magukat.
2020. máj. 30. 13:33
9/20 dirtboy válasza:
Miaz hogy nem lehet? Lehet csak nem törvényes,de hazánkban semmi nem törvényes,senki nem tart be semmit mint ahogy te sem a jobbra tartási kötelezetséged.
Illetve semmi közöd hozzá hogy ha ő 140-150 vagy gyorsabban akar menni.
Autópályán 145-150el mehetsz óra szerint büntetés nélkül.
Ezt szeretik sokan ki is használni.
Ha neked elég a 130 akkor legyen annyi,attól még nem kell a másikat szándékosan vissza tartani,te attól nem leszel előrébb.
10/20 anonim válasza:
De ha nem húzódsz ki akkor te is annak tartod magad, mert ugyanúgy KRESZ szabálysértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!