Hány év múlva fognak megszűnni, a belső égésű motoros autók?
"30. Azt jósolják, hogy 2050-re elfogy a kőolaj, így nem nagyon lesz más lehetőség."
nem csak kőolajból lehet üzemanyagot gyártani, lást E85.
A hagyományos kuti kőolaj ebben az évszázadban még nem fogy ki. Példa rá, hogy már 30 dollár hordója az olajnak, holnaptól újabb húsz forinttal olcsóbb a benzin300/liter. Ha fogyóban lenne, már aranyért árulnák.
Inkább az elektromos autók jelentenek veszélyt az olajbáróknak..ezért tesznek leresztbe. Sokkal több, olcsóbb tisztán villanyautónk lenne, ha gördülékemyen enne a gyártás..
A belsőégésű motorok tömeggyártása gyártása még legalább tíz év, talán a dízel szemályautó-motor szűnik meg, a turbós benzinesnek még van húsz éve.
Kérdés, hogy a repülés, a hajózás, a hadászat felvesz-e annyi kőolajszármazékot, hogy ne legyen belőle konfliktus?
Mert hogy lesz, az biztos.
"Azt jósolják, hogy 2050-re elfogy a kőolaj, így nem nagyon lesz más lehetőség."
2001-ben kezdtem az egyetemet vegyész szakon. Tanítottak petrolkémiát is. Akkor az volt a hivatalos álláspont, hogy 2015-2020 között fog elfogyni a kőolaj. Szóval arra a 2050-re nem vennék mérget ebből a szempontból. Szénhidrogének előállíthatóak is akár, lásd bio üzemanyagok.
Ezzel együtt én is azon a véleményen vagyok hogy 30-40 évig még biztosan lesznek lakossági használatban belső égésű motoros járművek. Célgépek pedig még tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!