Hány év múlva fognak megszűnni, a belső égésű motoros autók?
Lehetetlen erre válaszolni. Legfőképpen a fejlesztésektől függ. Az emberek nagyjának a jelenlegi szint is elég lenne, de kell a hatótáv és/vagy a töltési sebesség hogy napi 50km-t nyugodtan ingázhassanak és legyen idő éjszaka 10 óra alatt feltöltődnie (...). Eddig úgy néz ki a szárazakksi lesz az áttörés, meglátjuk.
Aztán ugye.... az autók átlag életkora Magyarországon 13,5-14 év, tehát ha csak elektromost lehet kapni, utána is elég sok idő lesz mire itthon kikopnak a belsőégésű motorral szerelt társai, a szegényebb országokban ez még tovább fog tartani.
#6, #8
Gépészmérnök hallgató mi? Én meg a pápa.
A helyesírásoddal, a vessző nem ismeretével, a zagyva mondataiddal, a faék egyszerű gondolkodásoddal maximum 8 általánosod van, ott is épp átrúgdostak.
Annyira fogalmatlan vagy a témában hogy az hihetetlen, Ádámtól és Évától kellene kezdeni hogy legalább egy pislákoló gyertyafényt lehessen csiholni abba a sötét fejedbe.
#11: Minden hülyét felvesznek mérnöki szakra, akinek van legalább egy 3-as középszintű érettségije.
Az ilyen agyhalottakat az alapozó tárgyakon úgyis kiszórják.
Ha észrevetted volna, nem csak az írásodra tértem ki, hanem arra is hogy lövésed nincs az eleltromos autókról, az energiatermelésről, ezeknek a szennyezéséről. Érettségin szövegértelmezés is volt (igen, én leérettségiztem, emlékszem).
Az igekötőket sem ismered, ne mond hogy lustaságból extra szóközöket teszel.
Lehet egyszerűen írni hogy a buta paraszt is megértse (pl. én), de az egész írásképed olyan zagyva, olyan ömlesztett mint amikor egy 5 éves gyerek egy szusszra elmondja mi történt vele egész nap. Ez nem lustaság hanem simán csak egyszerű vagy mint egy faék.
Hogy a rengeteg tévedésedre is kitérjek, adok néhány támpontot ahonnan egy mérnök hallgató is ki tud indulni, hiszen elméleteileg valami halvány fogalmad kellene legyen a matematikához.
Ebben a videóban nagyon sok dolog értelmesen össze van foglalva, nem kell felkutatni az adatokat: [link]
Ebben sajnos nincs benne az olaj finomítása, az is egy érdekes téma, sajnos nem találtam róla cikket.
Emellett található néhány jó grafikon az egyes országok energiamixéről, nézd meg az elmúlt 10 év változásait (Németország, Egyesült Királyság, stb), ebbőlnlátható hogy merre haladunk.
Keress rá a fúziós erőműre, hol tart a fejlesztés és mi várható.
Keress rá a szárazakksira és a Tesla 1,6millió km-es akksijára.
Keress rá hogy miként használhatóak fel az autóból kiszedett akkumulátorok.
Itt egy cikk hogy az akkumulátorokból nem kell szeméthegyet építeni, fel lehet újítani, a komplett akkupakkok töredékét kell csak újrahasznosítani míg a nagy részük jó szolgálatot tehet másik autóban:
És ugye a legfontosabb dolog... Az elektromos autózás nagyon az elején jár, most kezdődnek igazán a fejlesztések.
Milyen mérnökember lesz belőled ha mindenféle információ nélkül csak fosod a sötétséget? Semmilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!