Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet kiengedni a...

Hogyan lehet kiengedni a elektromos kéziféket, ha lemerült az aksi?

Figyelt kérdés

nissan xtrail-t vettem, elektromos az üzemi fék és a kézifék is. Tehát a pedált kisujjal tövig nyomom. a kézifék pedig gombos és mindig automatikusan behúzza, ha megállok. És a kuplung meg a gáz is elektromos.

Ha be akarom tolni akkor hogyan engedem ki az elektromos féket???? Amúgy betolni se tudnám, hiszem nem működik a kuplung csak ha gyújtásra van kapcsolva.

2020. máj. 25. 17:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Jesszus! Hogy működhet így a kuplung? Nem véletlen, hogy ez a balesetveszélyes ötlet a prémiumgyártóknak nem jutott eszükbe....
2020. máj. 26. 08:49
 12/15 A kérdező kommentje:

nem elektromos :D ha automata lenne nem tolhatnám be :D

miért lenne balesetveszélyes? nem kell rezned semmit. felengeded és elkezd gurulni. ha lekapod a lábad róla nincs ereje a motornak és lefullad. csak azért beszélsz így mert nem próbáltad még ki :/

2020. máj. 26. 10:40
 13/15 A kérdező kommentje:
minden modern autóban kötelező az automata kézifék behúzás 2015-től. akár automata akár manuális. feleségemnek egy 2020-as renault scenic-je van. abban is ha megállsz és leállítod a motort automatice behúzza. sőt. a régebbi nissanomban is olyan volt. az 2016-os.
2020. máj. 26. 10:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy kötelező lenne, SX4-ben is hagyományos kézifék van, automata váltós RAV4-ben is, ha P-ben megállok enyhe emelkedőn, akkor gurul kicsit hátra, amíg meg nem fogja a váltó, úgy, mintha 1-esben parkolnék, a kéziféken meg lehet hallani a kattanásokat.
2020. máj. 26. 10:49
 15/15 A kérdező kommentje:
attól még elektromos :D hallhatsz kattanásokat. én is hallok. de amikor pl biztosítékot keleltt cserélnem, (könyöktámasz alatt van a számítógépnél) le kellett szednem, az egész burkolatot. tudod mit láttam? ott van a kattogós retesz, de azon csa kegy érzékelő van és egy 5 eres vezeték jön ki belőle. Hidd el engem is meglepett... Nem tudom hogyan lehetne kipróbálni, hogy guruljon az autó és huzogatni lehessen a kéziféket, mert ha nem gyújtáson, hanem csak 1-esen van a kulcs akkor mgé nem old ki. ez a 2016-os xtrail-en volt. a mostanihoz kulcs se kell. csak egy bankkártya szerű cucc amit magadnál tartasz. ha közel mész vele a kocsihoz kinyílik. beülsz és gombbal lindítod. nem kell kulcsozni. tehát amíg nem jár a motor nem tudod behúzni és kiengedni a kéziféket.
2020. máj. 26. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!